Konya'da TAMP Kapsamında Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı Yapıldı

Konya'da, TAMP kapsamında düzenlenen bölge düzeyi deprem tatbikatında, Akşehir merkezli 5.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu canlandırılarak arama-kurtarma çalışmaları yapıldı.

Konya'da, Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) çerçevesinde bölge düzeyi deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat senaryosuna göre, merkez üssü Akşehir ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki deprem, Akşehir, Ilgın ve Konya'nın çeşitli bölgelerinde yıkıma neden oldu. Tatbikat kapsamında, yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışmaları yapılarak ekiplerin müdahale kapasitesi test edildi.

Tatbikat, afetlere ve acil durumlara hazırlık amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde müdahale tatbikatlarının planlanması ve icrası için belirlenen yönetmelik doğrultusunda gerçekleştirildi. Konya Valisi İbrahim Akın başkanlığında toplanan TAMP Çalışma Grupları, senaryoya göre depremden etkilenen bölgelerde kriz yönetimi ve müdahale süreçlerini değerlendirdi. Vali Akın, kriz yönetimi ve müdahaleye dair yetkililerden bilgi aldı. Esenler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanında yer alan bir bina enkazında arama-kurtarma çalışmaları yapıldı ve ekiplerin olası bir afet durumuna hazır olma düzeyi gözden geçirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Selçuk Üniversitesinin Kanser Tedavisine Yönelik Projesine COST ve TÜBİTAK Desteği
Selçuklu Gençlik Meclisi Yeni Üyeleri İçin Tanışma Toplantısı Düzenledi
Konya Kulu'da Okul Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Konya Haberleri

Tarihi Kur’an-ı Kerim Ele Geçirildi
Konya’da Göçmen Kaçakçılarına Yönelik Operasyonlar Sürüyor
Konya’da Otomobil İle Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
Beyşehir’de Sağlık Çalışanlarına Maymun Çiçeği Virüsü Anlatıldı
Konya’da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi