Konya'da Ödevden Şampiyonluğa Uzanan Halter Öyküsü

Milli halterci Ezgi Kılıç, 1 ay sonra düzenlenecek Avrupa Gençler Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Milli halterci Ezgi Kılıç, 6 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin verdiği bir ödevle halter sporuyla tanıştı ve bu branşta önemli başarılara imza attı. İlk Avrupa şampiyonasında bronz madalya kazanan 18 yaşındaki sporcu, daha sonraki uluslararası yarışmalarda birçok altın madalya elde etti. Geçtiğimiz günlerde İspanya’da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nda hasta olmasına rağmen dünya üçüncüsü olmayı başaran Kılıç, 1 ay sonra yapılacak Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Ezgi Kılıç’ın halterle tanışma hikayesi oldukça ilham verici. "Beden eğitimi öğretmenim branş araştırması için ödev verdi ve bana halter denk geldi. Halterin ne olduğunu bilmiyordum ama araştırınca Sibel Özkan’ı tanıdım ve çok etkilendim. Anneme halter yapmak istediğimi söyledim. Uzun süre kurs bulamadık ama sonunda okulumuzda bir kurs açıldı ve hemen katıldım" diyen Kılıç, sporculuk kariyerine bu şekilde adım attı.

Başarılarla dolu kariyerinden söz eden Kılıç, "İlk Avrupa şampiyonamda üçüncü oldum. Sonraki Avrupa şampiyonamda 9 rekor kırarak şampiyon oldum. Daha sonra dünya şampiyonu ve iki kez Avrupa şampiyonu oldum. Şimdi hedefim, 1 ay sonra düzenlenecek Avrupa şampiyonasında bir kez daha şampiyon olmak" diye konuştu.

Kendi vücut ağırlığının iki katını kaldırarak yarışmalarda rekorlar kıran genç sporcu, "Koparmada 85 kilo, silkmede 89 kilo kaldırıyorum. Vücut ağırlığım ise 45 kilo. Bu başarılar beni çok gururlandırıyor" dedi. Örnek aldığı sporcunun Sibel Özkan olduğunu belirten Kılıç, en büyük hedefinin 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya'da Kamyonet Devrildi
Konya-Ankara Kara Yolunda Zincirleme Kaza
Konya'da "Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı"

Konya Haberleri

Konya'da Kamyonet Devrildi
Konya-Ankara Kara Yolunda Zincirleme Kaza
Konya'da "Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı"
Konya'da "Güvenli Okul Yolları Projesi"
Akşehir'de Emniyetin Bir Haftalık Bilançosu