Konya Beyşehir'de Tarihi Eser Operasyonu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla, tarihi eser kaçakçılığına karışan bir şahıs yakalandı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, M.Ç. isimli şahsın elindeki ortaçağ dönemine ait bir tableti 4 milyon lira karşılığında il dışına çıkararak satacağı bilgisini aldı. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda, M.Ç.'nin aracında ve evinde yapılan aramalarda, 1 adet ortaçağ dönemine ait tablet, 1 adet kurusıkıdan çevrilmiş 9 mm çapında tabanca, şarjör, 2 adet yüzük, 13 adet madeni obje ve 1 adet kilden yapılmış obje ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.Ç., ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya Karapınar'da Kaçak Kol Saati Operasyonu

Konya Haberleri

Diyarbakır’da 9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasının Sanıkları Konya’da Hakim Karşısında
Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: 3 Yaralı
“ilk Adım Ebe Gebe Okulu” Türkiye’ye Örnek Oldu
Konya’daki Cinayette Gözaltı Sayısı 9’a Yükseldi
Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Tantavi’de Açıldı