KMÜ'den 10 Akademisyen Bilim İnsanları Listesinde

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden 10 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Elsevier tarafından açıklanan 2024 yılına ait "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden 10 akademisyen yer aldı. Prof. Dr. John P.A. Ioannidis’in yürüttüğü araştırma kapsamında, bilim insanlarının atıf sayıları, h-indeksi ve kompozit gösterge (c-skor) gibi kriterlere göre sıralandığı rapor, Scopus verileri kullanılarak oluşturuldu. 22 bilimsel alan ve 174 alt alanda sınıflandırılan bilim insanları, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" kategorilerinde değerlendirildi.

Bu prestijli listede Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden Prof. Dr. Savaş Sönmezoğlu, Prof. Dr. Taner Güney, Prof. Dr. Uğur Köklü, Prof. Dr. Faruk Özel, Doç. Dr. Uğur Erkan, Doç. Dr. Muhammet Fatih Aslan, Doç. Dr. Kadir Sabancı, Doç. Dr. Erdi Akman, Doç. Dr. Osman Ağar ve Doç. Dr. Ali Bilgiç yer aldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, listede yer alan akademisyenleri tebrik ederek, geçtiğimiz yıl 8 akademisyenle temsil edilen üniversitenin bu yıl 10 akademisyenle listeye girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Gavgalı, üniversitenin bilimsel üretimdeki başarısını daha ileri taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Sanatçıların Gözünden Karaman
Karaman Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yeni Dönem Heyecanı
Karaman'da 100 Kişilik İşgücü Uyum Programı

Karaman Haberleri

Sanatçıların Gözünden Karaman
Karaman Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yeni Dönem Heyecanı
Karaman'da 100 Kişilik İşgücü Uyum Programı
Karaman'da Master Dikkat ve Algı Merkezi Açıldı
Karaman'da Üniversite Öğrencisi Trafik Kazasında Ağır Yaralandı