KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, düzenledikleri basın toplantısı ile yarışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulundular.
Rektör Akgül, yarışmaların hayırlı olması temennisinde bulunarak ‘Düzenlenecek olan yarışmalar gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarma konusunda önemli bir fırsat olmasının yanı sıra Yunus Emre ve Prof. Dr. Fuat Sezgin gibi önemli değerlerimizi daha iyi anlamak ve onları anmak açısından da önemli bir organizasyon. Ayrıca ülkemizin tarihi misyonu gereği yıllarca bağrına bastığı göçmenlerin yaşadığı dramı konu alacak olan yarışma ile de göçmen kardeşlerimizin yaşadıklarını gençlerimizin gözünden anlatmaya çalışacağız. Çok güzel eserlerin ortaya konulacağını umut ediyor, şimdiden bütün gençlerimize başarılar diliyorum.” dedi.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise kültürel faaliyetleri içeren yarışmaların gençler için fırsat niteliğinde olduğunu hatırlatarak, “Çoğu gencimiz aslında içerisinde mevcut olan beceriyi tanıtabilme imkânı bulamıyor. Bu yarışmalar gençlerimizin hikâye, kompozisyon ve kısa film dallarında yeteneklerini sergileyebilecekleri bir alan olacak. Yarışmaların hayırlı olmasını temenni ediyor, yarışmaya katılacak gençlerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
3 Farklı Alanda Yetenekler Yarışacak
Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenleyecek olan yarışmada ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa’ konulu kompozisyonlar yarışacak. Türk dilini yerinde, doğru, açık, anlaşılır bir şekilde konuşulması ve yazılması hususunda beceriler geliştirmeyi amaçlayan yarışmada Kudüs’ün İslam âlemi ve üç büyük semavi din için önemini vurgulanacak. Yarışmaya Türkiye’deki tüm lise öğrencileri katılabilecek.
Ulusal Kısa Film Yarışmasında ise ‘Göç ve Göçmenlik’ konusu ele alınacak. Bu yarışma ile katılımcıları sinema sanatına teşvik etmek, sanat ile toplumun göçmenlere bakışını yansıtmak ve toplumda göç ve göçmenlik konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Yarışmaya Türkiye’deki tüm örgün öğretim üniversite öğrencileri yapabilecekler.
‘Yunus Emre ve Tasavvuf’ konulu hikâye yarışmasında ise Yunus Emre’nin barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik söyleminin günümüzde yeniden hâkim kılınması amaçlanıyor. Yarışmaya Türkiye’deki tüm örgün öğretim üniversite öğrencileri yapabilecekler.
Başvuru Tarihleri ve Ödüller
Kudüs ve Mescid-i Aksa Konulu Kompozisyon Yarışması için başvurular 10 Mart’ta başlayıp 29 Mart’ta sona erecek. Yarışma sonucunda birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye ise 1000 TL verilirken sıralamanın devamındaki 5 kişiye de teşvik ödülü olarak 500 TL verilecek.
‘Göç ve Göçmenlik’ konulu 1. Ulusal Kısa Film Yarışması için de başvurular 10 Mart’ta başlayıp 29 Mart’ta sona erecek. Yarışma sonucunda birinciye 7000 TL, ikinciye 5000 TL, üçüncüye ise 3000 TL verilirken sıralamanın devamındaki 5 kişiye de teşvik ödülü olarak 1000 TL verilecek.
Yunus Emre ve Tasavvuf’ Konulu Hikâye Yarışması için ise başvurular 11 Mart’ta başlayıp 29 Mart’ta sona erecek. Yarışma sonucunda birinciye 7000 TL, ikinciye 5000 TL, üçüncüye ise 3000 TL verilirken sıralamanın devamındaki 5 kişiye de teşvik ödülü olarak 1000 TL verilecek.
Tüm yarışmaların değerlendirme sonuçları 30 Nisan 2019’da yayınlanacak. Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye http://kmu.edu.tr/sks/tr adresinden ulaşabilirsiniz.