Kepez’deki Kentsel Dönüşümde Hak Sahiplerine Konutlar Teslim Edilmeye Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2020 yılından bu yana hak sahiplerine 4026 konut teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde hak sahiplerine konutlarını teslim etmeye devam ediyor. Temmuz 2020'den bu yana 4026 konut hak sahiplerine teslim edilirken, Eylül 2024 itibarıyla 1068 konut daha sahiplerine verilecek. Bu büyük projede, Başkan Muhittin Böcek'in göreve gelmesiyle birlikte çalışmalar hız kazandı ve vatandaşların mağduriyeti giderildi.

Başkan Böcek, Nisan 2019'da göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm projesinde yaşanan aksaklıkları gidermek için adımlar attı ve projedeki kira yardımlarının devam etmesini sağladı. İlk etapta Temmuz 2020’de 606 konutun teslimi yapılırken, Eylül 2024 itibarıyla bu rakam toplamda 5094'e ulaşacak. Proje, Kepez ve Santral mahallelerinin çehresini değiştirirken, bölgeye sosyal donatı alanları kazandırarak yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Kalan dairelerin yıl sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor ve projede inşaat ilerleme seviyesi %95’i aşmış durumda.

Yüzde binden fazla kira artışı gerçekleşti

Başkan Böcek söz verilen tarihte evlerini alamayan vatandaşların yaşadığı kira mağduriyetini de giderdi. Temmuz 2018-Ocak 2021 tarihleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hak sahiplerine 750 TL kira yardımı yapılırken, Ocak 2022'de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği kira tutarı bin 100 TL, Ocak 2023'te 2 bin 500 TL, Temmuz 2023'te 4 bin TL, Ocak 2024'te 5 bin TL, Mayıs 2024'te 10 bin TL'ye yükseldi. Başkan Böcek 750 TL olarak devir aldığı kira yardımlarına vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına yüzde 1000'den fazla artış gerçekleştirdi.

Sosyal donatı alanları yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıllardır evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşların mağduriyetini giderirken, bir yandan da bölgenin sosyal donatı ihtiyacını giderecek birçok projeyi hayata geçirdi. 6 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip, 210 pazarcı yeri, 130 araçlık otopark alanına sahip olacak şeklinde planlanan iki katlı kapalı pazar yeri açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi alanına 27 bin metrekarelik yeni bir park da kazandırdı. 100. Yıl Parkı adı verilen alanda yürüyüş yolları, koşu parkuru, yeşil alan, bisiklet yolu, basketbol sahası, çocuk oyun ve açık hava spor alanları bulunuyor. Bu donatılarla birlikte Kepez ve Santral Mahallesi'nde yepyeni bir yaşam alanı oluştu.

Yol ve kavşak çalışması yapıldı

Kentsel dönüşüm projesi içerisinde yaklaşık 2 bin 250 metre gidiş 2 bin 250 metre dönüş olmak üzere toplam 4.500 metre uzunluğunda yol imalatı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yapım İşleri Şube Müdürlüğü tarafından tamamlandı. 7 bin 300 metre bordür, 4 bin 300 metrekare parke döşemesi gerçekleştirilirken, biri dönel adalı kavşak olmak üzere 3 adet kavşak çalışması da hayata geçirildi. Trafik güvenliğinin emniyetli bir şekilde sağlanması adına 6 bin 500 metre yol çizgi çalışması yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Antalya’daki Spor Köyü 3 Ayda 2 Bin Sporcu Ağırladı
Antalya’da Kentsel Dönüşümdeki Binada Yangın
Antalya’da Paraşüt Ağaçta Asılı Kaldı, Ekipler Alarma Geçti

Antalya Haberleri

2. Türk-rus İş Dünyası Buluşmaları Antalya’da Yapıldı
Whatsapp’tan Grup Kurup Vedalaştı, Peçeteye Doğum Ve Ölüm Tarihini Yazıp Ortadan Kayboldu
Alanya’da Çıkan Yangında Daire Kullanılamaz Hale Geldi
Antalya’da Yazdan Kalma Günler Devam Ediyor
Serik’te Zabıta Ekiplerinden Dilenci Operasyonu