Karaman'da Tarih ve Satranç Canhasan Höyüğü’nde Buluştu

Karaman’ın tarihi zenginliklerinden biri olan Canhasan Höyüğü, bu kez Yıldırım Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yaptı.

Canhasan Höyüğü, tarihi dokusuyla dikkat çeken bir mekân olarak, bu kez Yıldırım Satranç Turnuvası'na ev sahipliği yaptı.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği’nin faaliyet takviminde yer alan turnuva, Canhasan Kamp Alanı'nda yaklaşık 25 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Satranç severler, binlerce yıllık tarihi atmosferde stratejik hamleler yaparken, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Turnuva öncesinde, Doç. Dr. Adnan Baysal başkanlığındaki kazı çalışmalarının yapıldığı Canhasan Höyüğü gezildi. Katılımcılar, höyüğün arkeolojik ve tarihi önemi hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Turnuvada dereceye girenlere kupa ve madalyalar verildi. Katılımcılar, bu eşsiz tarihi mekânda satranç oynamanın verdiği mutluluğu dile getirirken, etkinliğin her yıl devam etmesini temenni ettiler. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, turnuva hakkında “Tarihle sporu buluşturmak amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Satranç gibi stratejik bir oyunu böyle tarihi bir mekânda oynatmak unutulmaz bir deneyim sundu” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Karaman'da Alkol İle Başlayan Gece Cinayet İle Bitti
Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri
Karaman'da Sağlık Yatırımları

Karaman Haberleri

Karaman'da Alkol İle Başlayan Gece Cinayet İle Bitti
Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri
Karaman'da Sağlık Yatırımları
Karaman Bisiklet Takımı 4 Madalya Kazandı
Karaman'da Gençler Silahı Nasıl Buluyor!