Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’nde, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, sağlık müdürlüğü yönetici kadrosu, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Açıkgöz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Fatih Kutsal ve yerel basın mensuplarının katıldığı, müdürlüğümüze bağlı sağlık kuruluşlarının çalışmaları ve genel sağlık değerlendirmesinin yanı sıra Karaman Doğumevi Hastanesinin eski binasının durumu hakkında çalışmaların paylaşıldığı basın toplantısı düzenlendi.
İlimize bağlı Devlet Hastaneleri, Aile Hekimlikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Özel Hastanelerdeki muayene sayılarının 2017 yılında toplamda 2.489.285 olduğunu belirten Arslan, kuruluşlarımızın sağlık hizmetlerinin talebini karşılamak ve hizmet kalitesini artırmak için elinden gelen çalışmayı yaptığını ifade etti.
Hastanemizin ve imkanlarımızın devamlı olarak gelişmesinden dolayı, dışarıya gerçekleşen sevk sayılarının 2017-2018 yıllarının ilk 6 aylık periyoduna bakıldığında 2018 yılında sevk sayılarının düştüğünün görüldüğünü ifade edilmiştir.
Dr. Hasan Arslan 2017 yılında gerçekleşen sağlık alanındaki iyileştirmeleri şu şekilde ifade etti;
Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin vatandaşlarımıza kaliteli, ferah ve verimli hizmet verebilmesi için Yeni hizmet binasının yatırım programına alınıp inşaat süreci tamamlanana kadar Karaman Devlet Hastanesi 82. Yıl Ek Hizmet Binasına Taşınıp hizmet vermeye başladı.
Yatırımlara da değinen Dr. Arslan, Ayrancı’ya İlçe Entegre Hastane inşaatının, Merkez 8 Nolu 4-5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatının, Merkez 11 Nolu 3-4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatının ve Ermenek Devlet Hastanesi Peyzaj ve Çevre Düzenleme inşaatının devam ettiğini ifade etti.
Eski Doğum Hastanesinin deprem yönetmeliğine ve bakanlık standartlarına uymadığı tespit edilmiş olup, hizmet standartlarının sağlanabilmesi açısından yenisini yapmanın onarmaktan daha avantajlı olacağına kanaat getirildiğinden, şu anki bulunduğu arsa üzerine ihale aşamasında olan ve 2018 yılının ağustos ayında ihalesinin yapılması beklenen, 30 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, 4-5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, İlk Yardım Eğitim Merkezi ve 20 Yataklı Gebe İzleme Misafirhanesi yapımına karar verilmiştir.
Sağlık Bakanlığı her branşa ait hekim sayısını, o ilin nüfusu, hasta yoğunluğu ve poliklinik sayıları gibi kriterlere göre belirleyip hekim kadrosu açmaktadır. İlimize verilen Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında il merkezinde, kamu ve özelde toplam 10 uzman hekim hizmet vermektedir. Bunun 5 tanesi Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde olup, bu uzman hekimlerimizin 2’si doğum izindedir. Şuan aktif olarak 3 uzman hekimimiz hizmete devam etmekte olup bu hekimlerimizin 2’si olağan üstü halin kalkması ile beraber istifa dilekçesi vermiş (uzman hekimlerimizden biri il dışı özel hastaneye, diğeri de daha önceden planladığı ilimizdeki özel hastaneye geçmeyi planlamaktadır ) ve 1 uzman hekimimiz de Temmuz dönemi iller arası atama ile başka bir ile tayin olmuştur. İlimize 1 uzman hekim ataması önümüzdeki günlerde yapılacak olup ayrıca Bakanlığımız tarafından hizmette aksama yaşanmaması için atama yapılıncaya kadar başka illerden geçici görevlendirmeler yapılacaktır. İzinden dönecek hekimlerimizle hekim eksiğimiz giderilmiş olacaktır.