Karaman’da "Modada Tüketim Çılgınlığı" Atölyesi

Karaman’da Gençler "Modada Tüketim Çılgınlığı" Atölyesi ile Sürdürülebilirliğe Odaklandı

Karaman Gençlik Kulübü Derneği, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Kulübü Topluluğu ve Fransa’daki Youth ID iş birliğiyle düzenlenen “Bugün Ne Giysem? Modada Tüketim Çılgınlığı” atölyesi, 20 Eylül 2024 tarihinde KMÜ SKS Çalıştay Salonu'nda 30 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlerin sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları kazanması amacıyla düzenlenen bu atölyede, eğitmen M. Serkut Kızanlıklı eşliğinde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) detaylıca ele alındı. Özellikle SKA 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim konusu üzerinde duruldu.

Atölyede, moda dünyasındaki hızlı tüketim ve değişen trendlerin çevreye olan etkileri tartışıldı. Gençlere, hızlı tüketim alışkanlıklarının çevresel ve toplumsal sonuçları hakkında farkındalık kazandıran interaktif çalışmalar yapıldı. Kıyafetlerin sürdürülebilirliği, onarım ve geri dönüşüm alışkanlıkları gibi konular üzerinde durulurken, katılımcılar kıyafetlerinin çevreye etkilerini sorguladı. Takım çalışmaları ile gençler, sürdürülebilir moda üzerine fikir alışverişi yaptı ve sonuçları tiyatro gösterisiyle sundu.

Programa Karaman Belediyesi yetkililerinden Eyüp Hüsamettin Aslan, Belkıs Ekinci, Fatih Yıldızbaş ve Muhammet Paylı da katılarak gençlerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Yunus Emre Çetin ve Refia Balcı gibi katılımcılar, atölyenin kendilerinde bıraktığı olumlu etkileri dile getirirken, sürdürülebilir modanın önemine vurgu yaptılar.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği Proje Sorumlusu Ayşe Yağmur Süzer, programa katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Program, değerlendirme ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası'nda Karaman'ın Başarısı
Karaman'da Vefat Edenler
Karaman’da Armut Fidanı Sonbaharda Çiçek Açtı

Karaman Haberleri

Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası'nda Karaman'ın Başarısı
Karaman'da Vefat Edenler
Karaman’da Armut Fidanı Sonbaharda Çiçek Açtı
Karaman Ekibi, Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası’nda Birinci Oldu
Karaman FK, Arnavutköy Belediyesi ile 2-2 Berabere Kaldı