Karaman'da Kuru Soğan Yüz Güldürdü

Karaman'da kuru soğan hasadı, yüksek verim ve fiyatlarla üreticiyi memnun ediyor. Dekarda 8 ton alınan soğanlar, 7-8 liradan alıcı buluyor, bölgedeki üretim her geçen yıl artış gösteriyor.

Karaman'da kuru soğan hasadı, önceki yıllara göre yaklaşık 20 gün önce başladı ve hızla devam ediyor. Merkeze bağlı İslihisar köyünde 500 dekar alana kuru soğan eken üretici Tuncel Yavuz, bu yıl hem verim hem de fiyatlardan memnun olduklarını belirtti. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ise soğandaki verim ve fiyatın hem üreticileri hem de kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Karaman’da her yıl artan soğan, marul ve lahana ekiminin özellikle İslihisar köyü ve çevresinde yaygınlaştığını vurgulayan Bayram, üreticilerin bu ürünlere olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Yörede dekarda yaklaşık 8 ton soğan hasat edilirken, ürün kilosu ortalama 7-8 liradan satılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Nahide ve Bilal Çifti Mutluluğa Evet Dedi

Karaman Haberleri

Nahide ve Bilal Çifti Mutluluğa Evet Dedi
Karaman'da Tarım İşçilerine Hastanede Ziyaret
Karaman'da Mehmet Korkmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı
Karaman'da Bilim Şenliğinde Yapay Zeka ile Çizgi Film Sunuldu
Karaman'da Facianın Eşiğinden Dönüldü