Karaman’da Armut Fidanı Sonbaharda Çiçek Açtı

Karaman'da, normalde ilkbaharda çiçek açması gereken Naşi armudu fidanı, sonbaharda yeniden çiçek açarak görenleri şaşırttı.

Karaman'da fidancılıkla uğraşan 59 yaşındaki Sinan Doğan, Eylül ayında çiçek açan Naşi armudu fidanının görenleri şaşkına çevirdiğini belirtti.

Doğan, Temmuz ayında meyve veren fidanı komşusu Mehmet Arslan’a sattığını, ancak fidanın 45 gün sonra yapraklarını dökerek yeniden çiçek açtığını fark ettiklerini ifade etti. Normal şartlarda ilkbaharda çiçek açması ve yazın meyve vermesi gereken armut fidanının sonbaharda ikinci kez meyve vereceğini söyleyen Doğan, böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını vurguladı.

Doğan, "45 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey hiç görmedim. Fidanı sattıktan sonra dikilen armut, yapraklarını döktü ama yeniden çiçek açtı ve meyve vermeye başladı. Bu durumu herkesin bilmesini istiyorum çünkü diğer ağaçlarda böyle bir durum yaşanmadı. Belki de toprak değişikliğinden kaynaklanıyor" diye konuştu. Naşi armudunun Eylül ayında hala meyve vereceğini söyleyen Doğan, bu durumu bir doğa harikası olarak değerlendirdi.

"45 gün sonra yapraklarını döktü ve tekrar çiçek açtı"

Arkadaşından fidanı aldıktan sonra bahçesine diken 68 yaşındaki Mehmet Arslan da "45 gün önce bu fidanı tüplü olarak aldım. Üzerindeki meyveleri topladım. 9-10 tane meyve vardı. 45 gün önce meyvelerini topladım ve getirdim, kendi bahçeme diktim. 45 gün sonra yapraklarını döktü ve tekrar çiçek açtı. 30-40 yıldır bahçecilik yapıyorum, ama böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım. Şimdi tekrar meyve vermeye başladı" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Karaman’da "Modada Tüketim Çılgınlığı" Atölyesi
Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası'nda Karaman'ın Başarısı
Karaman'da Vefat Edenler

Karaman Haberleri

Karaman’da "Modada Tüketim Çılgınlığı" Atölyesi
Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası'nda Karaman'ın Başarısı
Karaman'da Vefat Edenler
Karaman Ekibi, Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası’nda Birinci Oldu
Karaman FK, Arnavutköy Belediyesi ile 2-2 Berabere Kaldı