Karaman’da Ambulans Kullanımı Eğitimi

Karaman'da Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramediklere Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi Verildi

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan acil tıp teknisyenleri ve paramediklere yönelik ambulans sürüş güvenliği eğitimi düzenlendi. Urgan Mahallesi'ndeki Karaman Belediyesi Maket Hava Aracı Pisti'nde gerçekleştirilen eğitim, 4 gün sürdü ve katılımcılara teorik ve pratik bilgiler verildi. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerler, ambulans kullanma yetkisine sahip oldu.

Karaman İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fikret Tezcan, verdiği demeçte, "Toplamda 14 kursiyerimiz var ve bunlardan ikisi kadın. Eğitim dört gün sürüyor ve ilk gün teorik derslerle trafik bilgisi ve ambulans özellikleri gibi konular ele alınıyor. Sonraki günlerde ise pratik eğitimlerle güvenli sürüş teknikleri uygulanıyor. Eğitim, hasta ve personel güvenliğini artırarak hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor," dedi.

Eğitimler sırasında, kursiyerlere güvenli sürüş teknikleri, ambulansın farklı yol koşullarında kullanımı ve acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği gibi konular öğretildi. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi ve ihtiyaç halinde ambulans sürücülüğü yapma yetkisi verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, acil durumlarda direksiyona geçebilecek olmanın önemine dikkat çekerek, böyle bir eğitimin kendilerine güven verdiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

KMÜ'de "Bir Fidan Bin Gelecek" Etkinliği: 70 Çınar Fidanı Toprakla Buluştu
Karaman'da 12 Yaşındaki Zehra'dan Acı Haber
Karaman Valisi Çiçekli'den 13 Yaşındaki Selen'e Sürpriz Davet ve Ödül

Karaman Haberleri

Karaman’da Kuru Soğan Üreticisinin Yüzünü Güldürüyor
KMÜ'de "Bir Fidan Bin Gelecek" Etkinliği: 70 Çınar Fidanı Toprakla Buluştu
Karaman'da 12 Yaşındaki Zehra'dan Acı Haber
Karaman Valisi Çiçekli'den 13 Yaşındaki Selen'e Sürpriz Davet ve Ödül
Karaman Ermenek'te Otomobilin Çarptığı Yaya Hayatını Kaybetti