Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri

Karaman'da 37. Ahilik Kültürü Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Etkinlikler kapsamında ilin ahisi seçilen Ali Rıza Özkan’a kaftan giydirildi ve mehteran eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Karaman'da 37. Ahilik Kültürü Haftası, kamu kurum ziyaretleriyle başladı ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kutlamalar, Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ilin ahisi seçilen Ali Rıza Özkan’a kaftan giydirildi. Protokol üyeleri, esnaflar ve ahiler mehteran eşliğinde Esnaf Odaları Birliği'ne yürüdü ve ahi pilavı ikram edildi.

KESOB Başkanı Selahaddin Pekoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada Ahilik kültürünün dayanışma, dürüstlük ve kardeşlik gibi değerleri barındırdığını belirtti. Pekoğlu, Ahiliğin yalnızca mesleki bir teşkilat olmadığını, aynı zamanda toplumun sosyal yapısına katkı sağlayan bir yaşam felsefesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Ahilik, yüzyıllar boyunca esnaf ve zanaatkârlarımızın mesleki yeterliliklerinin yanında, ahlâklı bireyler olmalarını öğreten bir medeniyet tasavvurudur. Bugün ticaretin çehresi değişmiş olsa da Ahiliğin öğretileri hâlâ yaşamaya devam ediyor. Bu ruhu Karaman'da yaşatmak, sadece geçmişimize vefa değil, geleceğimizi inşa etme çabasıdır."

Etkinliklerin devamında ilin ahisi, kalfası ve çırağına ödüller takdim edilirken, şed kuşatma töreni gerçekleştirildi. Programa; Vali Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KESOB Başkanı Selahaddin Pekoğlu ve çok sayıda esnaf, sanatkâr ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Etkinlikler, 25 Eylül Çarşamba günü Aktekke Camii’ndeki mevlid programı ile sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Karaman'da Alkol İle Başlayan Gece Cinayet İle Bitti
Karaman'da Sağlık Yatırımları
Karaman Bisiklet Takımı 4 Madalya Kazandı

Karaman Haberleri

Mobil Trafik Tırında Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi
Karaman'da Alkol İle Başlayan Gece Cinayet İle Bitti
Karaman'da Sağlık Yatırımları
Karaman Bisiklet Takımı 4 Madalya Kazandı
Karaman'da Tarih ve Satranç Canhasan Höyüğü’nde Buluştu