Karaman'da 100 Kişilik İşgücü Uyum Programı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 100 Kişilik İşgücü Uyum Programı Başvuruları Devam Ediyor

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve KYK yurtlarında uygulanacak olan 100 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular 19 Eylül 2024 tarihinde başlamış olup, 23 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecektir. Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlayan bu program, katılımcılara bilgi, beceri ve çalışma disiplini kazandırmayı hedeflemektedir.

Programa başvurmak isteyenler, e-Devlet, ALO 170, e-şube üzerinden veya il müdürlükleri ve hizmet merkezlerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Programın önemli özellikleri arasında haftada 3 gün çalışma, 10 aylık süre ve günlük 666,75 TL net ücret ödemesi yer almaktadır. Ayrıca, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası primleri de katılımcılar adına ödenecektir.

İlçeler bazında belirlenen kontenjanlar ise şu şekildedir:

Karaman Merkez: 80 kişi
Ermenek: 10 kişi
Kazımkarabekir: 5 kişi
Sarıveliler: 5 kişi
Program, 7 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve son bir ay içerisinde sigortalı olarak çalışmamış olmak gibi kriterler bulunmaktadır. Katılımcılar, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir. Kura çekimi, 27 Eylül 2024 Cuma günü saat 10.00’da Kazımkarabekir Spor Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Sanatçıların Gözünden Karaman
Karaman Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yeni Dönem Heyecanı
KMÜ'den 10 Akademisyen Bilim İnsanları Listesinde

Karaman Haberleri

Sanatçıların Gözünden Karaman
Karaman Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yeni Dönem Heyecanı
KMÜ'den 10 Akademisyen Bilim İnsanları Listesinde
Karaman'da Master Dikkat ve Algı Merkezi Açıldı
Karaman'da Üniversite Öğrencisi Trafik Kazasında Ağır Yaralandı