Sosyal, toplumsal, dini ve içtimai hayatta kadının yeri ve önemi ile birlikte toplumu oluşturan aile kavramı içerisinde en önemli unsur olan kadına yönelik şiddet konusunun ele alındığı toplantıda; Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele 2022 yılı faaliyet planı içerisinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda ilgili kurumlar tarafından yapılacak çalışmaların değerlendirildiği sunum gerçekleştirildi.
Toplumumuzun en önemli sorunlarından birisi olduğuna dikkat çekilen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yükümlülüğü bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu alanda görev alan kamu görevlilerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri ve bu konuda topyekûn mücadele edilmesi gerekliliğinin önemine vurgu yapıldı. Kurumların görev ve sorumlulukları, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi ayrıca toplumsal farkındalığın artırılması konularının ele alındığı toplantının devamında 6284 sayılı Kanun kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik ilgili kurumlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından alınması gereken tedbirlerin ele alındığı toplantı görüş ve temennilerin ardından sona erdi.
Toplantıda konuşma yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, bu eylem planı doğrultusunda yapılması gereken faaliyetlerin bakanlığımız tarafından genelge haline getirildiğini belirterek eylem planı doğrultusunda bu yıl içerisinde 20 bin erkek vatandaşımıza aile içi kadına yönelik şiddet konusunda seminer veya eğitim verilmesinin planlandığını belirtti. Şehrin farklı noktalarında asılacak pankartlarla konunun daha yoğun bir şekilde işleneceğini ifade eden Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, “Bu hafta pazar günü oynanacak olan müsabakada sporcularımız sahaya “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlık Suçudur” pankartıyla çıkacaklar. Vermek istediğimiz mesajın hedefine ulaşması bakımından çok önemli bir etkinlik olacağına inanıyorum. Aynı zamanda maç sırasında ve boşluk anlarında sık sık konuyla ilgili anons edilecek. Bu da erkeklere yönelik verilecek olan eğitimin bir parçası olacak elbette ve faydalı olacağına da inanıyorum” dedi.
Kadına şiddetle mücadele konusunun tek bir elden yürütülmesinin imkânsız ve zor bir görev olduğunu belirten Vali Işık, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katılımları ve katkılarıyla birlikte kadına yönelik şiddetle mücadelenin en üst seviyeye çıkarılabileceğini belirterek “Gerçekleştirdiğimiz bu toplantılardaki amacın genel çerçevede ilimizde konuyla ilgili yapılması gereken çalışmaları ortaya koyarak bir eylem planını oluşturmak ve bu eylem planını hayata geçirmektir” ifadelerine yer verdi.