Jandarma’dan Öğrencilere Trafik Güvenliği Eğitimi

Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Ortaokulu öğrencilerine Trafik Güvenliği Eğitimi verildi.

Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Ortaokulu öğrencilerine Trafik Güvenliği Eğitimi verildi.

Çocukların trafik güvenliği bilincini artırmak amacıyla Niğde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen eğitimde, trafik kuralları ve trafik güvenliği konusunda hem teorik hem de pratik bilgiler verildi. Eğitime katılan jandarma personeli, öğrencilere trafikte karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı nasıl davranmaları gerektiğini anlatırken, güvenli bir şekilde yaya geçişi, araçlarda emniyet kemeri kullanımı ve bisiklet sürüş güvenliği gibi hayati konular üzerinde durdu. Ayrıca trafik kazalarının nedenleri ve önlenmesi için alınması gereken önlemler hakkında da öğrenciler bilinçlendirildi. Okul bahçesinde verilen eğitimde, yaya ve sürücü trafik kuralları, trafik işaretlerinin doğru okunması ve uygulanması, emniyet kemeri ve kask kullanımının önemi, trafikte dikkat edilmesi gereken noktalar ve yayaların hakları gibi konular anlatıldı.

Çocukların trafikte karşılaşabileceği riskleri en aza indirmeyi ve erken yaşta trafik bilincinin kazandırılmasının hedeflendiği eğitimde günlük hayatta karşılaşılan trafik durumları canlandırmalarla gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Niğde Haberleri

Tzob Genel Başkanı Bayraktar Niğde’de Patates Ve Soğan Hasadına Katıldı
Niğde Belediyesi Sanat Galerisi Önemli Bir Sergiye Daha Ev Sahipliği Yapacak
Nöhü Tıp, 106 Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Arasında 9’uncu Sırada
Ferit Alper Salgın İstifa Etti
Vali Çelik’ten Baba Halisdemir’e Ziyaret