İl Sağlık Müdürlüğü ’ilkyardım Eğitici Eğitmeni Eğitimi’ Programını Başlattı

Eskişehir'de Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İlkyardım Eğitici Eğitmeni Eğitimi" programı başladı.

Eskişehir'de Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İlkyardım Eğitici Eğitmeni Eğitimi" programı başladı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Salonunda düzenlenen "İlkyardım Eğitici Eğitmeni Eğitimi" programının açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Bildirici, konuşmasında ilkyardım eğitiminin toplumsal sağlık açısından taşıdığı hayati öneme vurgu yaparak, ilkyardım eğitici eğitmenlerinin bu konuda önemli bir sorumluluğa sahip olduklarını ifade etti. İlkyardımın doğru kişiler tarafından ve doğru yöntemlerle uygulanmasının, hayat kurtarmada kritik bir rol oynadığını belirten Bildirici, eğitimcilerin bu bilgi ve becerileri en iyi şekilde aktarmalarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılmasıyla toplumsal farkındalığın artacağını ve acil durumlarda daha bilinçli müdahaleler yapılacağını dile getirdi.

Bildirici, "İlimizde şu anda 77 ilkyardım eğitmeni bulunmakta ve 2024 yılının ilk altı ayında 600 kişiye yüz yüze eğitim verilmiştir. Bunun yanı sıra, yaklaşık 5000 kişiye de ilkyardım farkındalık eğitimi sağlanmıştır. Bu eğitimlerin ilimizde çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu tür eğitimlerin ülke genelinde artmasını temenni ediyorum. İlimizde ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor olmasının onurunu yaşıyoruz. Bu vesile ile eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Eskişehir Haberleri

Lezzetli, Temiz Ve Ücretsiz Yemeğe Vatandaştan Yoğun Talep
“afetler Milli Güvenlik Meselesidir”
Meşalelerle Yapılan Akrobatik Gösteri Geceyi Aydınlattı
Ahilik Haftası Etkinlikleri Dualarla Başladı
Genç Yaşta Görülen Kalp Krizlerine Dikkat