Ihlara Vadisi’nde Yabancı Öğrenciler Çöp Bulamadı

Aksaray’da "Karbon Ayak İzi" projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen öğrenciler, Ihlara Vadisi’nde farkındalık oluşturmak için temizlik yaptı.

Aksaray’da "Karbon Ayak İzi" projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen 41 öğrenci, Aksaray Belediyesi öncülüğünde düzenlenen farkındalık etkinliğine katıldı.

İtalya, İspanya, Letonya, Kuzey Makedonya, Fransa ve Slovenya'dan gelen öğrenciler, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Ihlara Vadisi'nde temizlik faaliyeti gerçekleştirdi. Eldivenlerini takarak çöp poşetleriyle vadide temizlik yapmaya başlayan öğrenciler, vadinin beklediklerinden daha temiz olduğunu gözlemledi.

Letonya’dan Andrejs Milovanos, Ihlara Vadisi'nin güzelliğinden övgüyle bahsederek çok az çöp bulduklarını belirtti. Aksaray Üniversitesi öğrencisi İlayda Demir, proje kapsamında yürütülen temizlik çalışmasında beklenenden az çöp bulduklarını ifade etti.

Slovenya’dan Ursa Fornazaric, vadinin temizliği konusunda şaşkınlıklarını dile getirirken, İtalya’dan gelen Giuditta Oghomwen de vadiden oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Temizlik çalışmasının ardından öğrenciler, Ihlara Vadisi Cam Terası'na çıkarak vadinin eşsiz manzarasını izledi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Aksaray'da Kum Fırtınası Zincirleme Kazalara Neden Oldu
Aksaray’da Trafik Kazası: 2 Yaralı
Aksaray'da Uyuşturucu Operasyon

Aksaray Haberleri

Aksaray'da Kum Fırtınası Zincirleme Kazalara Neden Oldu
Aksaray’da Trafik Kazası: 2 Yaralı
Aksaray'da Uyuşturucu Operasyon
Aksaray’daki Yüksek Kilise'ye, Yerli ve Yabancı Turist İlgisi
Aksaray’da Kamyon ile Otomobil Çarpıştı