Ihlara Cam Teras Projesi Aksaray Turizminin Değerini Artıracak

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilerek Ihlara Vadisi'nde yapımına başlanan Ihlara Cam Teras Projesinde temel çalışmaları tamamlandı.

Ihlara Cam Teras Projesi Aksaray Turizminin Değerini Artıracak

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilerek Ihlara Vadisi'nde yapımına başlanan Ihlara Cam Teras Projesinde temel çalışmaları tamamlandı. Önümüzde hafta cam terasın taşıyıcı çelik konstrüksiyon montajına başlanacak. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, bölgenin turizm değerlerine doğrudan etki edecek cam teras projesinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Her yıl bir milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi'nde, Aksaray Belediyesi tarafından yapımına başlanan cam teras projesinde çalışmalar devam ediyor. Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri olan Ihlara Vadisi'nin turizm değerini artıracak cam teras projesinde temel çalışmaları tamamlandı. 150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunluğunda olacak cam teras, Ihlara Vadisi'nin en hakim noktasına inşa edilerek ziyaretçilere eşsiz bir manzara keyfi sunacak. Önümüzdeki günlerde cam terasın taşıyıcı çelik konstrüksiyonu uygun noktalara yerleştirilerek montajına başlanacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro ve yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, tuvaletlerin yapımı, fotoğraf çekim alanının oluşturulması, otopark yapımı, çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, vadinin doğal ve kültürel dokusunun korunarak projenin hayata geçirildiğini belirterek, "Ihlara Vadisi, dünyanın sayılı kanyonları arasında yer almasının yanında içerisinde insan yaşamı izleri taşıyan dünyanın en büyük kanyonudur. Ihlara Vadisi'ni her yıl 1 milyon yerli yabancı turist ziyaret ediyor. Bu projemiz de şehir turizmine avantaj sağlayacak. Şehrimiz her yönüyle cazibe merkezi olacak. Ihlara Vadisi'nin turizm değerini artırmak için başlattığımız cam teras projemiz devam ediyor. En kısa süre bu projeyi tamamlayarak hizmete açmayı ve vadiyi ziyaret edenleri, seyir yönünden kültür izleriyle birlikte tarih kokan doğa yolculuğuna çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Ihlara Cam Teras Projesi Aksaray Turizminin Değerini Artıracak

İlgili Haberler

Vali Kumbuzoğlu’ndan Yangında 4 Yaşındaki Çocuğun Öldüğü Evde İnceleme
Yangında Dolaba Saklanan 4 Yaşındaki Kız Çocuğu Can Verdi
Kaçak Avcıların Ses Oyununu Jandarma Bozdu

Aksaray Haberleri

Belediyeden Başıboş At İhbarı Yapan Vatandaşa "atı Bağlayın, Biz Sabah Ekip Göndeririz" Cevabı
Motosiklet Kazalarına Jandarmadan Eğitimli Mücadele
Yasal Sınırın 9 Kat Üzeri Alkol Alan Sürücünün "dişim Ağrıyor" Feryadı
Cezaevi Firarisi Operasyonla Balkonda Yakalandı
Ehliyetsiz Motosiklet Sürücüsüne 25 Bin 956 Lira Ceza