Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada;"Genç Çiftçi Projesi Kapsamında 2017 yılında Karaman İlimizde 1.401 adet internet üzerinden başvuru yapılmış 970 proje onaylanmıştır.
İlimize Bakanlığımız tarafından 129 adet proje tahsisi yapılmıştır. İlimize tahsis edilen projelerin, İl merkezi ve ilçelerin genç çiftçi nüfusu, kırsal alan nüfusu, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi, başvuru sayıları, köy sayıları ve ÇKS' de kayıtlı çiftçi sayıları gibi hususlar dikkate alınarak il merkezi ve ilçelere tahsis yapılmıştır.
İl merkezi ve ilçelere tahsis edilen projeler; tarımsal üretim konularındaki bölgesel farklılıklar, il merkezi ve ilçelerin öncelikli üretim konuları, çeşit ve ırkları gözetilerek proje alt konularına göre başvuru şartları dahilinde adil ve hakkaniyetli olarak dağıtılmaya çalışılmıştır.
Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tebliğ, uygulama rehberi ve uygulama talimatları doğrultusunda değerlendirme işlemlerini tamamlamıştır. Değerlendirme sonucunda oluşan listeler İl Müdürlüğümüzün http://karaman.tarim.gov.tr internet sitesinde yayınlanmış olup, Asil Listeden hibe almaya hak kazanan Genç Çiftçilerimizin 06-12 Haziran 2017 tarihleri arasında yatırımı yapacağı yerin bağlı olduğu İl/İlçe Müdürlükleri ile sözleşme imzalamaları gerekmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir.
Sonuçların başta projeden faydalanacak olan üreticilerimize ve ilimiz çiftçilerine hayırlı ve bereketli olmasını dileriz"denildi.
2017 Yılı Genç Çiftçi Projesi Başvuruları Sonuçları için TIKLAYINIZ
Hibe Sözleşmesi İçin Getirilecek Belgeler:
1-Yatırımı yapacağı yerde ikamet ettiğine dair belge (Nüfus Müdürlüğü),
2-Yatırım yerine ait mülkiyet belgesi ya da kira sözleşmesi (Kira Sözleşmeleri Hayvansal Üretim Konularında en az 3 yıllık, Tek Yıllık Bitkisel Üretim Konularında en az 3 yıllık, Çok Yıllık Bitkisel Üretim Konularında en az 5 yıllık olmalıdır), Standart Kira Sözleşmeleri İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden temin edilecek Muhtar veya Noter onaylı olacaktır.
3-Noter onaylı taahhütname Ek-3 (İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü),
4-Vergi dairesinden alınmış vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge,
5-Vergi dairesinden alınmış vergi mükellefi olmadığına dair belge,
6-SGK'dan prim borcu olmadığına dair belge,
7-SGK'dan Hizmet Döküm Cetveli,
8-İcra takibinde olmadığına dair belge (Adliye İcra Müdürlüğü),
9-Takipte borcu olmadığına dair T.C. Ziraat Bankasından alınan belge,
10-İşletme Tescil Belgesi (Kapasite Mutlaka Belirtilecek) (İl/ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü),
11-Bitkisel Üretimde basınçlı sulama sistemi mevcut ise uzman tarafından çizilmiş ve onaylanmış proje ve uzmana ait onaylı diploma veya onaylı uzmanlık belgesi,
12-Yatırım yerinin ipotekli, şerhli, icralı ve mahkemelik olmadığına dair güncel belge (Tapu Sicil Müdürlüğü).