Milli Teknoloji Hamlesi'nin en genç üyelerini buluşturan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'ne bilim insanı olmayı hayal eden gençler yoğun ilgi gösteriyor.
Temel amacı ülkemizin kalkınması için gerekli olan Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici gücünü oluşturacak teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek olan Niğde Deneyap Atölyesi'nde gençler, yazılım, tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, siber güvenlik, mobil uygulama, havacılık ve uzay gibi 11 farklı başlıkta eğitim alıyor.
Öğrencilerin 3 yılda edindikleri bilgilerle geleceklerine yön verdiklerini, söyleyen T3 Vakfı Niğde İl Sorumlusu Büşra Nur Yıldırım yaptığı açıklamada öğrencilere 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri kazandırmak hedefinde olduklarını ifade etti.
Yıldırım; " Öğrencilerimiz buradaki eğitimleri kullanarak geleceğine yön veriyor. Niğde Deneyap Atölyesi 2018 yılında "81 ilde 100 Deneyap Atölyesi Projesi" ile kuruldu. Eğitimlerde 11 ayrı başlığımız var ve öğrencilerimiz 3 yıl boyunca ücretsiz bir eğitime tabi tutuluyor. Öncesinde E-Sınav sonrasında uygulama sınavı olmak üzere öğrencileri iki aşamalı bir sınava tabi tutuyoruz.
Yazılım teknolojileri, tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, siber güvenlik, mobil uygulama, havacılık ve uzay ve benzeri konularda 11 ayrı başlığımız var. 100 ortaokul, 60 lise lise öğrencisi alıyoruz ve öğrenciler 3 yıl boyunca burada eğitim alıyorlar, TEKNOFEST yarışmasını hazırlanıyorlar, TÜBİTAK projeleri geliştiriyorlar kısacası 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri kazanıyorlar. " dedi.
Fen Bilgisi Öğretmeni Mehmet Emrah Aydın ise verilen eğitimin içeriğini anlattı.
Aydın; "Atölyelerde öncelikle öğrencilerimize ekip olarak çalışma ruhunu veriyoruz. Daha sonra bu ekiple beraber yazılım, kodlama ve robotik derslerini harmanlayarak öğrencilerimizin yeni projeler üretmesini amaçlıyoruz. Öncelikle öğrencilerimizi proje tasarlamaları için bir taslak veriyoruz. Günlük hayattan seçtikleri bir probleme uygun çözüm yolları üretiyorlar. İnsanlık yararına projeler üretip yazılımını, mekanik tasarımını yapıyorlar. "diye konuştu.
Deneyap Eğitmeni Özkan Azimli ise Deneyap Atölyeleri'nde yeni Bayraktarlar çıkacağını söyledi.
Azimli;" Burada çocuklara başta tasarım üretimi olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında eğitimler veriyoruz. Takım halinde çalışmayı, bir problemi çözmeyi, teknoloji odaklı düşünmeyi öğretiyoruz. Uzun ve zorlu bir süreç. Milli Teknoloji Hamlesinde bir rolleri oluyor. Türkiye genelinde düşündüğümüz zaman yeni Bayraktarlar çıkacağını tahmin ediyoruz. Her birinde istek var. "dedi.
Niğde Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde eğitim alan gençler ise kendilerine sağlanan imkan sayesinde teknoloji üzerine başka yerde alamayacakları dersleri aldıklarını belirterek geleceklerini şekillendirdiklerini söyledi.