Eskişehirli Öğrenciler Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Dünya Birincisi Oldu

Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na katılan Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri dünya birinciliği elde ederek hem Eskişehir'i hem de Türkiye'yi büyük...

Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na katılan Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri dünya birinciliği elde ederek hem Eskişehir'i hem de Türkiye'yi büyük bir başarıyla temsil etti.

Uluslararası Bilim Olimpiyatları online olarak gerçekleştirildi. Olimpiyatlara pek çok ülkedeki katılımcıların yanı sıra Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Baş Öğretmeni Cengiz Arsu'nun danışmanlığını yaptığı projelerle katılım sağladı. Yapılan yüzlerce başvurunun arasından seçilen ve İngilizce olarak hazırlanan projeler finalde yarıştı. Yine İngilizce olarak sunumu yapılan projeler üniversitelerdeki alanlarında uzman öğretim üyelerinden oluşturulan ilgili jurilerce değerlendirildi.

Dünya birincilik ödülü Eskişehirli öğrencilerin oldu

Olimpiyatlar Eskişehir Fatih Fen Lisesi'nden katılım sağlayan Erim Eroğlu ve Emre Aydoğan fizik alanında (Mühendislik Bilimi) dünya birincilik ödülünü kazandı. Kimya alanında (İnovasyon Bilimi) dünya ikincilik ödülünü Ahmet Burak Artun, Erdem Öztürk ve Yiğit Buğra Altın elde etti. Biyoloji alanında (Canlı Bilimi) dünya ikincilik ödülünü de Kaan Yalçın ve Umut Solmaz alırken, edebiyat alanında (Sosyal Bilimler) ise dünya ikincilik ödülü Furkan Turan ve Ecrin Tamer'e verildi. Büyük bir başarı ortaya koyan öğrenciler toplam 1 altın ve 3 gümüş madalya kazanmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Eskişehir Haberleri

Prof. Dr. Benligiray Son Yolculuğuna Uğurlandı
Eskişehirspor Hazırlık Maçında Gol Oldu Yağdı
Gürhan Albayrak: “mısırdaki Bereket Çiftçilerimizin Yüzünü Güldürüyor”
Ali Amcanın Bedeni 6 Yılda 10 Bin Tıp Öğrencisine Işık Oldu
Otobüs Şoförü Kucağında Çocukla Yoluna Devam Etti