En Doğal Ekmekler Kadınlardan

Kayseri'nin Felahiye ilçesinde kadınlar, büyük bir özenle ürettikleri doğal tandır ekmeği ve yufkayla ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kayseri'nin Felahiye ilçesinde kadınlar, büyük bir özenle ürettikleri doğal tandır ekmeği ve yufkayla ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kayseri'de kurulan kadın kooperatiflerinde kadınlar, el becerilerini ürüne döndürerek para kazanıyor. Farklı alanlarda çalışmalar yürüten kadınlar, kooperatiflerle beraber daha da güçlenerek kendilerini geliştiriyor. Felahiye ilçesinde kurulan Kadın Üreticiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde de kadınlar, doğal olarak ürettikleri tandır ekmeği ve yufkayı satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Felahiye Kadın Üreticiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Vesile Kesici, "Şu an bizim aktif olarak üretimini yaptığımız tandır ekmeği ve yufkamız var. Kooperatiflerle beraber ilçe kadınları kendilerine güven kazandı. Bir şeyleri üretince karşılığını alabileceklerinin farkına vardılar. Bayanlarımıza çok güzel katkısı oldu. Memnun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz mahallerimizde olan ürünlerimizin tanıtımını yapmak istiyoruz. Tandır ekmeği ve yufka ile başladık ama sumağımızın ve pekmezimizin coğrafi işaretini almaya çalışıyoruz. Üretim alanlarımızı genişletmek istiyoruz. Kadınlarımız kendilerine güvensinler ve yapabileceklerine gerçekten inansınlar. Valimizin bize çok büyük katkısı ve desteği var. Bunu değerlendirmelerini istiyorum. Yapabileceklerine de inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Kayseri Haberleri

Kösedağ’dan O Uygulamaya Tepki
Özdemir: "türkiye, Cumhuriyeti’nin İkinci Yüzyılında Artık Küresel Seviyede Her Gelişmeye Yön Verebilecek Kudret Ve Güce Sahip O
Melikgazi’nin Antika Pazarı’na Yoğun İlgi
Sivassporlu Futbolcu Yiğit Efe Şahin Ameliyat Oldu
Büyükşehir’den Raylı Sistem Güzergahında Gece Boyu Bakım Çalışması