Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, teknolojinin sürekli gelişim içerisinde olduğuna değinerek “Yapay zekâların konuşulduğu, dijital çalışmaların hayatımıza girdiği baş döndürücü bir çağda yaşıyoruz. Teknoloji ve bilişim alanında son beş yılda elde edilen gelişmeler son 30 yılda kat edilen mesafeden daha fazla. Bu değişim alışılagelmiş eğitim anlayışını, eğitim materyallerini de etkiliyor. Bu çerçevede kendimizi gelişen dünya ile birlikte yenilemeli, Bakanlığımızın altyapısını sağladığı, geliştirdiği proje ve sistemleri yerinde ve etkili kullanmalıyız.” dedi.
Teknolojinin bilinçli kullanılmaması, iyi yönetilmemesi halinde teknolojinin faydasından çok zararlarıyla karşılaşılabileceği uyarısında bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kurt, Fatih projesinin EBA ve etkileşimli tahtalarla desteklenmiş, dünyaya örnek olmuş milli bir çalışma olduğunu belirtti. Bu sebeple ileriki yıllarda EBA platformunun daha zenginleştirilmesi ve etkisinin artırılması için öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.
Ardından Doküman Yönetim Sistemi (DYS), Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Fatih Projesi, E-Müfredat, e-posta ve okul web sitelerinin kullanımı ile ilgili sunumlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü BT Koordinatörleri ve Mebbis yöneticileri tarafından gerçekleştirildi.
Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, EBA’nın zengin içeriğe sahip bir platform olduğunu söyledi. Devletin sunmuş olduğu dolu dolu içeriğe sahip sanal alandan öğretmen ve öğrencilerin daha fazla yararlanmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Teknolojinin araç olduğunu vurgulayan Kuntoğlu, “Teknolojiyi amaç haline getirmemeliyiz, odak noktamızda insan vardır. Teknolojiyi geliştirecek, üretecek, hayatımızın her alanında kolaylıklar için kullanacağız ama esiri olmayacağız. Tabletlerin, telefonların, sosyal ağların ve çeşitli bilişim araçlarının yoğun ve kontrolsüz kullanımının yol açtığı zararlar, bugün tedavi edilecek rahatsızlıklar olarak tıp literatürüne girmiş durumda. Sosyalliği dijital ortama taşıdığımız zaman gerçek hayattan kopuk, oyunlardan uzak, sağlıklı bir insan olmanın gerekliliklerini elimizden kaçırmış bir nesil yetiştirme riskini taşıyoruz.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.
“Eğitim; bütün dijital sistemleri, platformları ve projeleri ile bilge nesiller yetiştirmek için buluşma noktamızdır.” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Sağlıklı, donanımlı, bilgiye ulaşan ve bilgiyi doğru yönetebilen bilge nesiller için hayatı insana dair gerçekliğiyle, değerleriyle anlatmalıyız. Eğitim önderleri olarak sizler EBA’yı, DYS’yi, web sitelerinizi ve Fatih projesi gibi daha birçok hayatı kolaylaştıracak teknolojik imkanları iyi kullanmalı, amaçlarınız doğrultusunda bilişim araçlarını iyi yönetmelisiniz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı EBA ve okul web sitelerini en etkin kullanın okul müdürlerine belgelerinin verilmesi ile son buldu.