Dumansız Yangına Karşı Biyolojik Mücadele Başladı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlara zarar veren kabuk böceklerine karşı biyolojik mücadele çalışmaları başlattı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlara zarar veren kabuk böceklerine karşı biyolojik mücadele çalışmaları başlattı.

2011 yılından itibaren Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, kimyasal mücadeleyi bıraktı. "Dumansız orman yangını" olarak tanımlanan ve ağaçları kurutarak hayatiyetine son veren sekonder kabuk böceklerinin popülasyonunu baskılamak amacıyla Davultepe böcek üretim laboratuvarında üretilen 2 bin adet kabuk böceği yırtıcısı thanasimus formicarius ve temnochila caerulea larvası, Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Veysel Önen, entomolog Mehmet Kaplan, laboratuvar teknik personeli ve ilgili işletme müdürlüğü personeli eşliğinde yanan sahalara salımı yapıldı.

Bu yıl Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilovacık Orman İşletme Şefliği, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Fındıkpınarı ve Kuzucubelen orman işletme şeflikleri görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan kabuk böceklerine karşı bin 500 adet yırtıcı böcek larvası salınımı yapılırken, laboratuvarda üretim çalışmasının devam ettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Tarsus’ta Kadına Şiddete Karşı Farkındalık Sergisi
Mersin’de Tipi Nedeniyle Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
Mıp, Üst Üste 14. Kez ’yılın Liman Operatörü’ Seçildi
Mersin’de 7 Çoban Kar Fırtınasında Mahsur Kaldı: 6’si Kurtarıldı, 1’inin Cansız Bedenine Ulaşıldı
Mersin’de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 7 Şüpheli Yakalandı