Dolandırıcıların Hedefi Üniversite Öğrencileri

İnternet üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyen dolandırıcılar artmaya devam ediyor.

Yeni eğitim yılıyla birlikte dolandırıcılar, internet üzerinden haksız kazanç elde etmeye yönelik faaliyetlerini artırmaya devam ediyor. Özellikle üniversite öğrencilerini hedef alan dolandırıcılar, internet siteleri ve uygulamalar üzerinden sahte mesajlar göndererek "Size bir kod gönderdik, bu kodu bize söyleyin, siparişinizi iptal edelim" şeklinde iletişim kuruyor. Bu yöntemle, öğrencilere yanlışlıkla sipariş verilmiş gibi bir senaryo oluşturarak, kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışıyorlar.

Uzmanlar, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, verilmeyen bir sipariş için gelen kodların kesinlikle paylaşılmaması gerektiğini vurguluyor.

 Dolandırıcılardan Yeni Tuzağa Dikkat: "Sipariş İptal Kodu" ile Para Çekiyorlar

Dolandırıcılar, son dönemde özellikle üniversite öğrencilerini hedef alarak internet üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirdi. Avukat Asiye Tuğçe Çakır, dolandırıcıların internet üzerinden yemek siparişi veren kişilere "yemek siparişi verdiniz" diyerek ulaştığını ve iptal için kod istediklerini anlattı. "Bu kodu verdiğiniz anda dolandırıcılık yaşanıyor ve hesabınızdan para çekiliyor" uyarısında bulunan Çakır, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Özellikle öğrencilerin okul dönemiyle artan sipariş yoğunluğunu fırsat bilen dolandırıcılar, "Bu şekilde gelen aramalara itibar etmeyin, kodun nereden geldiğini kontrol edin ve şüpheli durumlarda uygulamanın yöneticiyle iletişime geçin" diyerek koruma yollarını anlattı.

Dolandırıcılık Mağdurlarına Uyarı: "Gelen Paranın Kaynağını Bilmiyorsanız Hemen Bildirin"

Dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte avukat Asiye Tuğçe Çakır, dolandırıcılık mağdurlarının yapmaları gerekenleri anlattı. Çakır, "Eğer hesabınıza gelen paranın kaynağını bilmiyorsanız, en yakın kolluk kuvvetine veya başsavcılığa başvurarak durumu bildirmeniz gerekiyor. Dolandırıcılar, sicili temiz kişilerin hesaplarına para göndererek bu kişiler üzerinden işlemlerini sürdürüyorlar. Bu nedenle, nereden geldiğini bilmediğiniz paralarla ilgili hemen bir dilekçeyle soruşturma açılması sağlanmalı" dedi.

Ayrıca, vatandaşların bilmedikleri kişilerle IBAN bilgilerini paylaşmamaları gerektiğini belirten Çakır, dolandırıcıların genellikle komisyon vaadiyle bu tür işlemler yaptığını vurguladı. Bu tür mesajlara sıkça maruz kaldığını belirten Fatih Olgunçelik, "Bu tarz mesajları hiç açmadan siliyorum ve arkadaşlarıma da aynısını tavsiye ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya'da Üniversite Öğrencilerine İlk 10 Gün Ücretsiz Toplu Ulaşım İmkanı
Konya'da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Islah Çalışmaları Sürüyor
Tff 3. Lig: 1922 Konyaspor: 0 - Pazarspor: 0

Konya Haberleri

Mevka’dan 36 Firmaya Kurumsal, Yeşil Ve Dijital Dönüşüm Desteği
Konya'da Üniversite Öğrencilerine İlk 10 Gün Ücretsiz Toplu Ulaşım İmkanı
Konya'da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Islah Çalışmaları Sürüyor
Tff 3. Lig: 1922 Konyaspor: 0 - Pazarspor: 0
Konyaspor’da Trabzonspor Maçı Hazırlıkları Başladı