Çiftliğe Düşen Flamingo Yeniden Tuz Gölü’nde

Sürüsüyle uçarken bir çiftliğe düşen yavru flamingo, duyarlı köy muhtarı sayesinde Tuz Gölü’ne sağ salim ulaştırıldı

Flamingoların doğal yaşam alanlarından birisi olan Tuz Gölü'nden sürüsüyle birlikte uçarken köydeki çiftliğe düşen yavru flamingo, köy muhtarı tarafından doğal ortamına bırakıldı.

Flamingoların (allı turna) kuluçkaya yattığı ve yavruların uçmayı öğrenene kadar doğal yaşam alanları olan Tuz Gölü'nde sürüsüyle birlikte göç etmek için uçan yavru flamingo Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Böğet köyünde bir çiftliğe düştü. Flamingonun düştüğünü gören vatandaşlar yetkililere ulaşmak amacıyla durumu köy muhtarı Mustafa Özkan'a bildirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine çiftliğe giden muhtar Özkan yavru flamingoyu alarak müstakil evinin bahçesine getirdi. Burada flamingonun yarası olup olmadığını kontrol eden muhtar Özkan, herhangi bir yaraya rastlamayınca flamingoyu kafese koyarak durumu Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Uzun süre ekipleri bekleyen muhtar Özkan gelen olmaması üzerine flamingoyu alarak doğal yaşam alanı olan Tuz Gölü'ne götürerek bıraktı.

Yaşanan olayı anlatan muhtar Özkan, "Vatandaşın biri beni arayarak flamingonun çiftliğe düştüğünü söyledi. Ben de hayvanın ölmesine razı olamadım. Hayvanları da sevdiğim için gidip flamingoyu alıp geldim. Evimde güzelce besledim, suyunu ve yemini koydum. Birazdan da doğal yaşam alanı olan Tuz Gölü'ne bırakacağım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Aksaray’da Polis ve Sürücü Arasında Film Gibi Kovalamaca
Aksaray'da Trafik Kazası: Sağlık Görevlisinin İhmali Ölüme Yol Açtı
Kaza Anında Skandal: Sağlık Görevlisi Yaralıyı Bırakıp Gazeteciyle Uğraştı

Aksaray Haberleri

Aksaray'da Kaçak Avcılara 6 Bin 582 TL Para Cezası
Aksaray'da Baba Evinde Aile Faciası
Aksaray'da Patates Kavgası Hastanede Bitti
Aksaray'da Öğrencilere Trafik Güvenliği Eğitimi Veriliyor
Aksaray Trafiğindeki Bu Görüntülere Ceza Geldi