Beyşehir'de Üreticilere Yeni Tarım Destek Modeli Anlatıldı

Beyşehir'de düzenlenen toplantıda, 2025-2027 yıllarında uygulanacak bitkisel üretim destekleme modeli anlatıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, üreticilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında, bitkisel üretimde uygulanacak yeni destekleme modeli tanıtıldı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda, 2025-2027 yıllarına ilişkin bitkisel üretim desteklemeleri ve diğer tarımsal desteklere dair Cumhurbaşkanlığı kararı hatırlatıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan yeni destekleme modeliyle bitkisel üretim desteklerinin ilk kez 3 yıllık ve üretim öncesinde açıklandığını belirtti. Çiftçilerin, hangi bölgede hangi ürüne ne kadar destek alacağını önceden bileceklerini vurgulayan Özver, bu modelin üretimi planlı hale getirerek plansız üretimin doğurduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

Toplantıya Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, mahalle muhtarları ve tarımsal kooperatif yöneticileri de katıldı. Özver, Beyşehir'in tüm mahallelerinde bilgilendirme toplantılarına devam edileceğini ve detaylı bilgilerin İlçe Müdürlüğü'nden alınabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya Kulu'da Uyuşturucu Operasyonu
Seydişehir'de Genç Sağlık Çalışanı Kalp Krizi Geçirdi
Konya Kulu'da 5 Bin Dekarda Mısır Hasadı Başladı

Konya Haberleri

Bozkır'da Emekli Din Görevlilerine Plaket Takdimi
Konya Kulu'da Uyuşturucu Operasyonu
Seydişehir'de Genç Sağlık Çalışanı Kalp Krizi Geçirdi
Konya Kulu'da 5 Bin Dekarda Mısır Hasadı Başladı
Karapınar’da Gaziler Günü Kutlandı