Beyşehir'de Gübre ve Bitki Koruma Ürünleri Satan Bayilere Sıkı Denetim

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gübre ve bitki koruma ürünleri satan bayiler sıkı denetimden geçirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gübre ve bitki koruma ürünleri satan bayilere yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, üreticilerin güvenilir ve kaliteli ürünlere erişimini sağlamak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlerde, bayilerin mevzuata uygunlukları detaylı bir şekilde kontrol ediliyor.

Yapılan denetimlerde, bayilerin fiziki şartlarının yanı sıra satılan ürünlerin ruhsatlarının ve son kullanım tarihlerinin uygunluğu incelenirken, yasaklı maddelerin satışına da dikkat ediliyor. Denetimlerde ayrıca, iş yerlerindeki güvenlik tedbirleri ve insan ile hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığı gibi faktörler de göz önünde bulunduruluyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu kontrollerin üreticilerin doğru ürün ve ekipmana ulaşması ve tüketicilerin pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ürünler tüketebilmesi için büyük önem taşıdığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Karatay Belediyesi'nin Mobil Uygulaması Zirvede
Konya'da 37. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Konya’da Konuştu

Konya Haberleri

Başkan Pekyatırmacı: “konya’mız Eğitimde Örnek Bir Modeli Geliştirmiş Durumda”
Türkiye’nin En Büyük Yeşil Sanayi Zirvesi, Konya’da Gerçekleştirildi
Başkan Altay: "konya’mız 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti Yarışması’nda Finale Kalan 7 Avrupa Şehrinden Biri Oldu"
Beyşehir’de Çerezlik Kabak Çekirdeği Üretimi
Meram Aksinne Beyhekim Ağız Ve Diş Hastanesi’nde Sona Gelindi