Beyşehir Gölü'ne 2.5 Milyon Yavru Sazan Salındı

Beyşehir Gölü'ne Temmuz ayında 2.5 milyon yavru sazan salındı. Balık stoklarının korunması için avcılara düzenlemelere uyma çağrısı yapıldı.

Beyşehir Gölü'ne 2.5 Milyon Yavru Sazan Salındı

Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden olmasına rağmen son dönemde balık popülasyonunun giderek azaldığından şikayet edilen Beyşehir Gölü'ne salınan yavru sazan balığı sayısının 2.5 milyona ulaştığı açıklandı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, kurumun Beyşehir Gölü'nü balıklandırma çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğü belirtilerek, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması" projesi çerçevesinde Temmuz ayı içerisinde Beyşehir Gölü'ne iki ayrı seferde toplam 1.5 milyon adet yavru sazan balığı salındığı hatırlatıldı. Açıklamanın devamında; 1.5 milyon yavru sazana ilave olarak 1 milyon adet daha yavru sazanın farklı noktalarda göl sularıyla buluşturulduğu belirtildi. Açıklamada avcılara da bunların korunmasına yönelik şu çağrılarda bulunuldu: "Gelecek nesillere balık stoklarının aktarılabilmesi için öncelikle bakanlığımızca getirilen düzenlemelere uyulması ve balıkların en az bir kez üremelerine imkan tanınması gerektiğini hatırlatıyor, bırakılan balıkların ilçemize, gölümüze ve balıkçılarımıza hayırlı bereketli olmasını temenni ediyoruz."

Beyşehir Gölüne Bırakılan Yavru Sazan Balığı Miktarı 2.5 Milyona Ulaştı

Beyşehir Gölüne Bırakılan Yavru Sazan Balığı Miktarı 2.5 Milyona Ulaştı

İlgili Haberler

Konya Şeker ve Çumra Şeker Kapasite Artırımına Başladı
Konya KOSKİ, Altınapa Barajı'nda Yasak Avcılıkla Mücadele Ediyor
Derebucak'ta Yağmur Duası Yapıldı

Konya Haberleri