Azmiyle Dikkat Çeken Konyalı Kızın Hedefi Yapay Zeka Mühendisliği

Yapay zeka mühendisi olmayı amaçlayan Yüceloğlu, azmiyle başarıya ulaşarak 11. sınıfı birinci olarak bitirdi.

Konya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve özel program ile proje uygulayan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir başarı hikayesine ev sahipliği yapıyor. 12. sınıf öğrencisi İrem Yüceloğlu, ortaokul döneminde okulun Makine Teknolojileri Alanını keşfetti ve ailesinin karşı çıkmasına rağmen bu okula kaydolmaya karar verdi. 490 erkek ve 17 kız öğrencinin bulunduğu okulda eğitim hayatına başlayan Yüceloğlu, büyük bir azim göstererek 11. sınıfı birinci olarak tamamladı. Şimdi ise okulunu birinci olarak bitirip, yapay zeka mühendisi olma hedefini gerçekleştirmek için çalışıyor.

Okula başlama sürecini anlatan Yüceloğlu, ailesinin başlangıçta bu tercihini desteklemediğini belirterek, "Mesleki ve teknik eğitim almak istediğim için bu okulu seçtim. Aileme rağmen bu kararı verdim ve başka bir destekçim olmadı. Kendi kendime destek oldum" ifadelerini kullandı. Eğitim sürecinde karşılaştığı zorluklara rağmen, olumsuzlukları avantaja çevirdiğini söyleyen genç kız, "Bu okulda erkek öğrencilerin fazlalığına rağmen asla mutsuz olmadım. Hocalarımın desteğiyle tüm sorunların üstesinden geldim" diye konuştu.

İrem Yüceloğlu, mesleki eğitim almanın yanında üniversiteye hazırlık için de büyük bir fırsat elde ettiğini belirtti. Hedefinin yapay zeka mühendisliği olduğunu söyleyen Yüceloğlu, "Okuldan mezun olduktan sonra yapay zeka mühendisliği üzerine ilerlemek istiyorum. Bu hedefime ulaşmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Konya'da Karton Yüklü Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı
Konya Beyşehir'de Kavşakta İki Otomobil Çarpıştı
Ereğli'de Çalınan Hayvanlar Bulundu

Konya Haberleri

Konya'da Karton Yüklü Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı
Konya Beyşehir'de Kavşakta İki Otomobil Çarpıştı
Ereğli'de Çalınan Hayvanlar Bulundu
Konya'da Kamyonet Devrildi
Konya-Ankara Kara Yolunda Zincirleme Kaza