Ayakkabı Fiyatları Yükselince Vatandaş Tamircilere Yöneldi

Aksaray'da Vatandaşlar Kış Öncesi Ayakkabı Tamirine Yöneliyor

Aksaray’da kış hazırlıkları hızla devam ederken, ekonomik nedenlerden dolayı vatandaşlar yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirmeye yöneliyor.

60 yıllık ayakkabı tamircisi Ahmet Kaş (75), tamir ve bakım işlerinde son dönemde büyük bir artış yaşandığını ifade ederek, vatandaşların ayakkabılarını tamir ettirerek tasarruf ettiğini belirtti. Kaş, "Hayat pahalılığı nedeniyle tamir işleri arttı. Eskiden bu kadar yoğunluk yoktu, şimdi tamir ve bakım çok fazla" dedi.

Kaş, ayakkabı tamirinin maliyetinin oldukça uygun olduğunu söyleyerek, tamir fiyatlarının genellikle 100-150 TL arasında değiştiğini belirtti. Kaş, "Ayakkabıların söküğü, yırtığı, astarı gibi eksiklerine göre tamir yapıyoruz. Pençe değişimi 100 TL, ökçe değişimi ise 50 TL" diye konuştu.

"Sanat hiç bulunmaz bir şey"

Mesleğin önemine de değinen Ahmet Kaş, "Benim mesleğe başlamam 60 yıl oldu. 40 senedir de Aksaray'dayım. Öncesi 20 sene Yenikent beldesinde kaldım. Köy yerinde bir usta vardı. O zamanlar tığ ile ayakkabı dikerlerdi. Örs, çekiç, kerpeten getirdim, bir süre sonra elim alıştı. Sonra ayakkabı tamirciliği mesleğimiz oldu. Makine aldık. 4 çocuğumu evlendirdim, barklandırdım, Allah biliyor durumum da iyi. Sanat hiç bulunmaz bir şey. Atasözünde ne diyor; "Sanat altın bilezik', gerçekten altın bilezik. Sabah bismillah deyip oturup çalıştığın zaman akşama kadar hiç boş kalmazsın. Helal para bir kere, rıza pazarlığı ile anlaşıyorsun, yapıyorsun işini tertemiz. Akşam olduğunda evine çekersin gidersin" ifalerini kullandı.

Yeni ayakkabı almak yerine ayakkabısını tamir ettiren Esila Can ise "Şimdi kış geldi ve ayakkabılarımızın yırtık söküklerini yaptırıyoruz. Ayakkabı fiyatları malum çok pahalandı, uçtu gitti. Biz de böyle ayakkabı almak yerine ayakkabılarımızı yaptırıyoruz. Böylelikle 1 sene daha giyme şansımız oluyor. Ayrıca israf olmamış oluyor, dolayısıyla daha maliyetsiz oluyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu
Aksaray'da Vurulan Vatandaştan İyi Haber
Aksaray’da 5 Milyon Adet Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Aksaray Haberleri

Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu
Aksaray'da Vurulan Vatandaştan İyi Haber
Aksaray’da 5 Milyon Adet Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Aksaray'da Kaçak Avcılara 6 Bin 582 TL Para Cezası
Aksaray'da Baba Evinde Aile Faciası