Atık Maddelerden Deniz Kaplumbağası Ve Flamingo Heykeli Yaptılar

15 Mayıs Dünya İklim Günü münasebetiyle Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, "Dönüşüm olmazsa, dönüşü olmaz"...

15 Mayıs Dünya İklim Günü münasebetiyle Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, "Dönüşüm olmazsa, dönüşü olmaz" sloganı ile hayata geçirdikleri proje çerçevesinde Cengiz Topel İlkokulu öğrencileriyle birlikte atık plastik ve kartonlardan deniz kaplumbağası ve flamingo maketi yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından 15 Mayıs Dünya İklim Günü kapsamında iklim krizine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri ile birlikte atık maddelerden heykel yaptı. Dünya İklim Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan proje ile minik öğrencilere ilk olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Zehra Gülen tarafından "Çevre ve İklim krizi" konulu sunum gerçekleştirildi. Tüm öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği sunumun ardından okul bahçesinde atık maddelerin geri dönüşümünün sağlanması amacıyla atölye gerçekleştirildi.

Atıklardan maket yaptılar

Günlük hayatta kullanımının ardından doğaya atılan plastik şişe ve kartonların geri dönüşümünün sağlanması amacıyla minik öğrenciler Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte deniz kaplumbağası ve flamingo maketi yaptılar. Ağabey ve ablaları ile birlikte pet şişe ve kartonları yapıştıran öğrenciler son olarak yaptıkları maketlerin önünde fotoğraf çekindi. Proje hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özlem Mansuroğlu Reyhan, "Dönüşüm olmazsa, dönüşü olmaz" sloganıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Dünyanın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi iklim krizi, bütün dünyanın sorunu ve eğer tedbir alınmasa dünyanın geleceğiyle ilgili felaket senaryoları üretiliyor" dedi.

"Çocuklar en büyük işbirlikçimiz"

15 Mayıs Dünya İklim Günü kapsamında iklim krizine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık amacıyla anlamlı bir proje gerçekleştirmek istediklerini belirten Reyhan, "Halihazırda zaten dünyanın geleceği çocukların da geleceği demek. Bu konuda da en iyi iş birlikçilerimizin çocuklar olduğuna inandığımız için ilkokul öğrencilerine yönelik olarak bir farkındalık projesi yapmak istedik. Amacımız iklim krizi ve iklim krizinin oluşmasında insan faktörünü ne olduğu konusunda çocuklara bilgi vermek bu konuda bir farkındalık oluşturmak. Çünkü çocuklar iyiye ortak olma konusunda en büyük iş birlikçilerimizdir. İklim krizi ve dünyanın geleceği konusunda onları bilgilendirirsek neler yapılabileceği konusunda çocuklara aktardığımız zaman çocukların bu konuda farkındalık düzeyinin daha çok yükseleceğini daha bilinçli birer birey olarak hem kendileri adına birtakım sorumluluklar üstlenme, dünyanın daha iyi olması konusunda daha büyük taleplerde bulunması için önemli birer hedef kitle grubu olduğunu düşünüyoruz. Amacımız iklim krizine ve iklim krizindeki insan faktörüne dikkat çekmek" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

İniş Sırasında Motoru Yanan Uçak Antalya Havalimanı 2’nci Terminal’deki Park Noktasına Alındı
19 Yaşındaki Fatma’nın Kalbi, 32 Yaşındaki Mehmet’te Yaşayacak
Alanya Belediyesi Personeline İş Sağlığı Ve Kadına Şiddete Yönelik Seminer
Miran:" Eğitim Sisteminin Niteliğine Katkı Sunmak İçin Çaba Gösteriyoruz"
Gazipaşa’da Fırtına 250 Hektarlık Sera Alanını Vurdu