İnternet gerek devlet kurumlarında ve gerekse de evlerde artık kaçınılmaz bir ihtiyaç haline geldi. Hayatı kolaylaştırmak, kısa zamanda daha çok işin üstesinden gelmek için vazgeçilmeyecek kadar değerli. Bundan yirmi sene evvel kaç kişi telefon kullanıyordu. Çok insan ihtiyaç bile duymuyordu. Ama şimdi telefonsuz evden dışarı çıkılabiliyor mu, hayır. Zaman geçtikçe internet de aynı şekilde bir vazgeçilmez bir ihtiyaç oluyor. Çünkü; bugün insanlar eğlence amaçlı vakit geçirmede ve işlemlerinin büyük kısmını internet üzerinden yürütüyor. Kütüphanelerde artık bir öğrenci göremiyoruz. İnsanlar okuyarak öğrenmeyi unuttu. Herkes \"Google\"a soruyor. Hizmet edecek şekilde kullanılıyorsa ne güzel.
Bir şey faydalıysa alınmalı ve kullanılmalı. Bunun kişiye, aileye, topluma ve devlete faydası olmalı. Devlet kullanıyor, neden; halkın işini kolaylaştırmak, kendisine daha rahat ulaşılması ve millete hizmet için. Acaba vatandaş da bilinçli, faydalı bir şekilde kullanıyor mu? Bu biraz sıkıntılı.
Masum bir eğlence aracı olarak görülen internet kullanımı zamanla bir bağımlılık halini alıyor. Yaptığım araştırmalar ve edindiğim gözlemler sonucunda; ülkemizde ve dünyada internet bağımlılığı artık boşanma sebepleri arasında üst sıralarda yer almaya başladı. Masum ve eğlence amaçlı bir şekilde başlayan tanışmalar, daha sonra aile bağlarının kopmasına kadar gidiyor. Geriye dağılmış bir yuva ve suçsuz, yetim çocuklar kalıyor. Önceki yıllarda ayrılma sebepleri kumar, içki gibi kötü alışkanlıklar iken şimdi bunların yerini internet bağımlılığı hastalığı aldı.
Peygamberimiz(SAV) insanlar iki nimetin kıymetini bilmezler buyuruyor. Bunlar sağlık ve boş vakittir. Her şey kazanılır ve telafi edilir. Ama kaybedilen zaman geri gelir mi? İşte internet hastalığı ile insanlar hem kıymetli zamanlarını ve buna paralel olarak da sağlıklarını kaybediyorlar. Allah\'ın insanoğluna verdiği iki büyük nimet heba ediliyor.
İnternet bağımlılığı en çok da çocukları, öğrencileri etkilemektedir. Bence bu artık bir devlet meselesi haline gelmiş durumdadır. Çocuklar için internet; ödev yapma yeri değil, okuldan kaçarak hiç bir fayda temin etmeyecek oyunlarla eğlenmek şeklini almış durumdadır. Bu oyunlar çocuklarımızda gelecekte telafisi imkansız, onarılamaz yaralar açacaktır. Anne babalar çok dikkatli olmalıdırlar. Öncelikle okul yöneticileri bu işe el atmalıdır. İlgililer çeşitli konferans ve seminerlerle bu bağımlılığın zararlarını anlatmalıdır. Özellikle 12-18 yaş grubu arasında müthiş yangın hale gelmiştir. Bu yaş çocuklarının benliklerinin şekillendiği, gelecek hayatlarına yön vermede dönüm noktasıdır.
Gelişmekte olan çocuklarımız bu bağımlılıkla daha iyi bir üniversite kazanma ve daha rahat bir gelecek şanslarını kaybediyorlar. Fiziksel ve ruhsal sağlıklarını bozuyorlar. Sosyal ve toplumsal hayatta dışlanıyorlar. Bu bağımlılık bir hastalıktır ve tedavi edilmelidir.
Milletimizin temel taşları olan yavrularımızın huzuru için biraz dikkat!