Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına, KOP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında sunulan "Arıcılar! Destek KOP'tan Üretmesi Sizden Projesi" KOP tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ön hazırlıkları tamamlanan proje için başvurular 3-18 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile çağrıya çıkacaktır.
Çağrı kapsamında Proje bölgesinde yer alan arıcılarımıza 15 adet Güneş enerji paneli, 100 adet bal sağım makinesi, dinlendirme ve sır alma kapları, 100 işletme için organik varroa ilacı, 100 işletme için ana arı, 100 işletmeye Ana arı ve arı sütü üretim takımı ve 100 adet çadır desteği verilecektir.
Hibe Yatırım Konuları:
Güneş Paneli: Güneş paneli başvurusu yapacak arıcılardan daha önce kamu kurum ve kuruluşlarından hibeli güneş paneli alanlar hibe desteğinden yararlandırılmaz. (En fazla 15 kişi faydalandırılacaktır)
Organik Varroa İlacı: Başvuru yapan arıcının 2017 yılı arılı kovan desteklerinden faydalandığı aktif kovan sayısı başına 2 (iki) doz olarak hesaplanacak, işletme başı en fazla 120 doz verilecektir.
Dinlendirme Kabı, Sır Alma Kabı ve Bal Süzme Makinesi: Dinlendirme kazanı(çift cidarlı ısıtmalı), Sır alma tezgâhı ve Bal süzme makinesi(4'lü yarı otomatik) ekipmanları paket halinde 1 er adet verilecektir. Ayrı, ayrı olan başvurular reddedilir.
Ana Arı Desteği: Ana Arı desteklemelerinde başvuru yapan arıcının 2017 yılı arılı kovan desteklerinden faydalandığı aktif 10 kovana 1 ana arı verilir, işletme başı en fazla 5 ana arı verilecektir. Ana Arı Irkı olarak Anadolu ve Kafkas ırkı tercih edilebilir.
Ana Arı ve Arı Sütü Üretim Takımı: Ana arı üretimini gerçekleştirmek için gerekli ekipmanları.
Çadır: Bal hasadı döneminde ve konaklama için kullanılmak üzere verilecektir.
Uygulama Bölgesi:
Karaman İli Merkez İlçe ve Başyayla, Ermenek, Sarıveliler, Ayrancı İlçelerine bağlı tüm mahalle, köy ve beldeler.
Hibe Oranı:
Başvurularda Arıcılara %70 oranında (KDV dahil) destekleme yapılacaktır.
Başvurularda aşağıdaki konulara dikkat edilmelidir.
Başvuru Süresi: 03 Mayıs 2018 – 18 Mayıs 2018 arasındadır.
Son Başvuru Tarihi:
18 Mayıs 2018 günü saat 16:00'ya kadardır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru Yerleri:
Başvuruları Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve Başyayla, Ermenek, Sarıveliler, Ayrancı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılacaktır.
Hibelere Kimler Başvuru Yapabilir?
Proje Bölgesinde arıcılık yapan (AKS) Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı gerçek kişiler tarafından;
Başvuru tarihinden önce herhangi bir işte ücretli çalışmayan,
Başvuru aşamasında vergi mükellefi olmayan,
Başvuru aşamasında herhangi bir örgün eğitime devam etmeyen,
18-65 yaş aralığında olanlar (66 yaşından gün almamış olmamak),
Bireysel olarak başvuru yapabilirler.
Başvuruda İstenecek Belgeler:
2018 yılına ait AKS Belgesi,
Güncel Nüfus Kayıt Örneği veya aslı görülmek şartıyla nüfus cüzdanı fotokopisi,
Hibe konusuyla ilgili eğitime katılmış ise, sertifika veya katılım belgesi,
Başvuru sahibinin asıl ikamet yerinin gösterir belge,
Diploma fotokopisi,
Varsa Ürettiği balın %20'sini Arıcılar Birliği Bünyesindeki Bal Paketleme Tesisinde paketleyeceğine dair taahhütname (isteğe bağlı olarak),
Onaylı (Başvuru Sahibi tarafından) Teknik Şartname.
Başvurunuzu Nasıl Yapabilirsiniz?
1. Proje uygulama bölgesinde ikamet ediyorsanız size en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne giderek Destekleme Başvuru formunu alınız. Faydalanmak istediğiniz destek konuları ile ilgili olarak başvuru formunu kurallara uygun olarak doldurunuz. Başvuruda istenecek belgeleri tamamladıktan sonra başvuru dosyasını İlçelerden yapılan başvurularda 3 (Üç) takım olarak İl Müdürlüğündeki başvurularda 2 (iki) takım olarak hazırlayınız. 1 (bir) takımı başvuru sahibinde kalacaktır.
2. Başvuru dosyası en yakın İl/İlçe Müdürlüklerine şahsen teslim ediniz. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
3. Başvuru formunu doldururken; istediğiniz ekipman ve malzemeleri dikkatlice seciniz! Başvurunuz kabul edilmesi halinde İl Müdürlüğünün ilan edeceği tarihten sonra en geç 10 (on) gün içerisinde İl Müdürlüğünce belirlenen %30 katkı payını İl Müdürlüğünün belirteceği IBAN numarasına yatırmanız gerekmektedir. 10 (on) gün içerisinde İdarece belirlenen katkı payını yatırmayan arıcılar hibeden yararlanma hakkını kaybedecektir. Yerine yedek olarak belirlenen arıcı veya arıcılar yararlandırılacaktır.
4. Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibinin sorumlu olduğunu unutmayınız! Hibeye hak kazansa dahi başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu tespit edilmesi halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.