Antalya'da "İklim Değişikliğinde Su Yönetimi" Çalıştayı Gerçekleştirildi

Antalya'da düzenlenen "İklim Değişikliğinde Su Yönetimi Çalıştayı"nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, su ve kanalizasyon idarelerinin ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "İklim Değişikliğinde Su Yönetimi Çalıştayı", 14 Büyükşehir Belediyesi'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayda, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP Antalya Milletvekilleri yer aldı.

Gökhan Zeybek, su ve kanalizasyon idarelerinin en büyük problemlerinden birinin, ülkenin ekonomik sıkıntıları olduğunu belirtti. Zeybek, Türkiye'deki asgari ücretle ve emekli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaşların, su ve kanalizasyon hizmet bedellerini karşılamakta zorlandığını söyledi. Hizmet maliyetleri ile vatandaşlardan alınan bedeller arasındaki dengenin giderek bozulduğunu vurgulayan Zeybek, bu durumun su idarelerinin en temel sıkıntısı olduğunu ifade etti.

Zeybek, konuşmasında ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik süren hakaret davasına da değinerek, mahkeme kararlarının yerel yöneticileri siyasetten men etme yönünde olmaması gerektiği konusunda uyardı. Bu tür adımların Türkiye demokrasisine ve ekonomisine zarar verebileceğini belirtti.

"Türkiye demokrasisi büyük zarar görür"

Konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasına ilişkin değerlendirmede bulunan Gökhan Zeybek, şöyle konuştu: "CHP'li belediyeciliğin başarısından kimse korkmasın, kimse uydur kaydır mahkeme kararlarıyla yerel yöneticilerimizin siyasetten men edilmesi yönünde sakın ola bir yanlışın içine gitmesin Bunun Türkiye'ye neden olacağı tahribat, Türk ekonomisine vereceği zarar ve Türkiye'deki yüzyılı aşkın cumhuriyetimize ve demokrasimize uğratacağı hasarın boyutunu kimse kestiremez. O nedenle, siyasette siyasetçinin rakibi siyasetçidir. Belediye başkanlarımızın karşısına onları yenebilecek adaylar çıkarabiliyorsanız çıkarın, onlarla yarıştırın. Belediye başkanlarımızın rakiplerini savcılar hakimler ya da kamu kurumlarının yöneticileri yapmaya kalkışırsanız bundan Türkiye demokrasisi büyük zarar görür."

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Böcek: "Sudan ve Su Yatırımlarından Asla Vazgeçmeyeceğiz"
Antalya Serik'te Çöpe Atılan 100 Bin Liralık Telefonlar Bulunarak Teslim Edildi
Kepez Belediyesi Sel Baskınını Önlemek Amacıyla Çalışmalar Gerçekleştirdi

Antalya Haberleri

2. Türk-rus İş Dünyası Buluşmaları Antalya’da Yapıldı
Whatsapp’tan Grup Kurup Vedalaştı, Peçeteye Doğum Ve Ölüm Tarihini Yazıp Ortadan Kayboldu
Alanya’da Çıkan Yangında Daire Kullanılamaz Hale Geldi
Antalya’da Yazdan Kalma Günler Devam Ediyor
Serik’te Zabıta Ekiplerinden Dilenci Operasyonu