Antalya’da 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Antalya’da düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesi verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Antalya’da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, "Benim Gazim" adlı şiirin okunması ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Emekli Albay Zeynel Abidin Sezer’in konuşması ile tören sona erdi.

Antalya Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Vali Hulusi Şahin Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi'ni ziyaret etti ve gazilere onuruna Antalya Ordu Evi’nde bir yemek düzenlendi. Yemekte konuşan Vali Şahin, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan kahramanlar olduğunu ifade ederek, "Osmanlı'nın son nesli ve Cumhuriyet'in ilk nesli olan gaziler, vatan sevgisiyle dolu bir ruhla bu cennet vatanı bizlere miras bırakmışlardır" dedi. Şahin, gazilerin ve şehit ailelerinin karşılaştığı sorunların çözümü için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yemek programının ardından Vali Şahin, Gazi Şahin Savran ve Gazi Haydar Temur’u evlerinde ziyaret ederek aileleriyle bir araya geldi. Muratpaşa Camii'nde aziz şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak, lokma tatlısı ikram edildi.

Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi’nden İUP Protestosu
Konyaaltı Belediyesi Yarbaşçandır Yayla Şenliği İptal Edildi
Antalya’da Motosiklet İle Elektrikli Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı

Antalya Haberleri

Antalya’yı Film Üretim Merkezi Haline Getirmek İçin İmzalar Atıldı
Deniz Yüzeyinde Bir Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Sokakta Kalan Vatandaşın İnanılmaz Değişimi
Alanya’da Otomobille Çarpışan Kamyon Devrildi: 1 Ağır Yaralı
Arkadaşıyla Yürürken Bir Anda Yere Yığılıp Kaldı