Alkü, Teknopark İçin Düğmeye Bastı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALKÜ'ye kurulması planlanan "Teknopark"ın hızlanması için Bilişim...

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALKÜ'ye kurulması planlanan "Teknopark"ın hızlanması için Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile fikir alışverişinde bulundu.

Akademik-bilimsel çalışmaları ve projeleriyle bilim dünyasına katkı sunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), bilim alanında fark getirecek yeni projelerine başlıyor. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan tarafından üniversiteye kurulması için projelendirilen Teknopark için girişimler devam ediyor: Rektör Türkdoğan, ALKÜ'ye kurulması planlanan Teknopark projesi için Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile görüştü. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlük makamında yapılan görüşmede, Teknopark'ın kurulmasıyla birlikte kamu-özel sektör iş birlikleriyle öğrencilerin kendi alanlarında şehri birleştirecek projelerin üretileceği konuşuldu. Rektör Türkdoğan yaptığı konuşmada, "Üniversitemize Teknopark kurmayı amaçlıyoruz. Teknopark'ta yapılan AR-GE çalışmalarıyla geliştirdiğimiz ürünleri ve projelerimizi sahaya sunmak istiyoruz." dedi. Ziyaretin devamında Gebze Teknik Üniversitesi ile ALKÜ arasında iş birliği imkânları ele alındı. Rektör Türkdoğan ziyaret sonrası Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar'a destekleri ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür etti.

Alanya AR-GE çalışmalarıyla öne çıkacak

Teknopark'ın faaliyete geçmesiyle birlikte kamu-özel sektör iş birlikleri sayesinde bilimsel alanlarda projeler üretilecek. Yapılacak AR-GE çalışmalarıyla sektörel alanda uzmanlaşma olacak ve kalite de en üst seviyelere yükselecek. Üniversite/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşları; aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürecekler. Yapılan çalışmalarda kurumlar birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ekosistemleri oluşturacak.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Kındılçeşme’nin Kiralanması Talebi Oy Birliğiyle Kabul Edildi
Antalya’da Ayağına Deniz Kestanesi Batan Yabancı Uyruklu Dalgıç Kurtarıldı
Antalya’da Kaçak Silah Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
Kargılık Alandaki Yangın Gecekondulara Birkaç Metre Kala Söndürüldü
Antalya’da Cami İmamı 6 Dilde İslamiyet’i Tanıtıyor