ALKÜ ile Al-Mustaqbal Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve Irak’taki Al-Mustaqbal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Shakir Majdi, iki üniversite arasında iş birliği mutabakat zaptı imzaladı.

Antalya'da Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), ulusal ve uluslararası akademik iş birliklerini genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Irak’tan gelen Al-Mustaqbal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Shakir Majdi ve üniversite heyetini makamında ağırladı. Görüşmelerde iki üniversite arasında gerçekleştirilebilecek ortak projeler ve akademik iş birlikleri değerlendirildi. Görüşmeler sonucunda, iki kurum arasında ikili iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.

Al-Mustaqbal Üniversitesi heyeti ile yapılan toplantıya, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Karahan, Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan, ALKÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Koçancı ve Proje ve İkili İş Birlikleri Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Koray Kaya katıldı. Toplantıda, ortak bilimsel projeler, öğrenci ve akademik personel değişimi gibi konular masaya yatırıldı.

Irak’tan gelen üniversite temsilcilerine, ALKÜ’nün yerleşkeleri, akademik birimleri ve yürütülen projeler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Heyet ayrıca Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Merkez Kampüs’teki sosyal alanları ziyaret etti.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki üniversite arasında uzun vadeli iş birliklerinin temelinin atıldığını vurguladı. İmzalanan mutabakat zaptının iki kurum arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşıyacağını ifade eden Türkdoğan, "Yurt içi ve yurt dışında birçok üniversite ile iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Al-Mustaqbal Üniversitesi ile yaptığımız bu mutabakat, uzun soluklu projelerin başlangıcı olacak," dedi. Ziyaret, karşılıklı hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Antalya'da Havadan Cayrokopter ile Trafik Denetimi
Antalya Jandarma Ekipleri 24 Saatte 84 Aranan Şahsı Yakaladı
Antalya Valisi Hulusi Şahin Alanya’da

Antalya Haberleri

Peçeteye ‘mezar Taşımı Yaptırmayın’ Yazıp Ortadan Kaybolan Gençten Acı Haber
Servis Aracı Bekleyenleri Kurşun Yağmuruna Tutan 3 Şüpheliden 2’si Tutuklandı
Çiçekçiyi Tek Yumrukta Komalık Edip Ölümüne Neden Olan Zanlı: "kavga Ederiz Sonra Barışırız Diye Düşündüm"
Antalya’da Bir Tırda 17 Ton Sahte Gübre Ele Geçirildi
Vali Şahin: “kazaların Çok Büyük Bölümü Sürücü Hatalarından Kaynaklanıyor”