Aksaray’daki Yüksek Kilise'ye, Yerli ve Yabancı Turist İlgisi

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde yer alan ve dik kayalar üzerine taş oymacılığıyla inşa edilen Yüksek Kilise, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde, 1800’lü yıllarda Rumlar tarafından Rahipler Okulu olarak inşa edilen Yüksek Kilise, ihtişamı ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Analipsis Tepesi’nde dik kayaların üzerine oyularak inşa edilen Yüksek Kilise, içinde barındırdığı Bizans dönemi şapeli, su toplama deposu ve toplantı alanıyla dikkat çekiyor. Tunç ve Demir Çağı’na kadar uzanan izler taşıyan kilisede, Hitit ve Roma uygarlıklarına ait kalıntılar da bulunuyor.

Gölet manzarasına sahip olan Yüksek Kilise, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bir mekan haline gelmiş durumda. Ziyaretçilerden Kaan Küçükturan, yapının konumunun ve tarihi dokusunun büyüleyici olduğunu belirterek, “Kayanın üzerine inşa edilmiş olması ve gölet manzarasıyla o dönemdeki insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını görmek çok etkileyici” dedi.

Yüksek Kilise, ziyaretçilerine sadece tarihi bir deneyim değil, aynı zamanda bölgenin doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı da sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Aksaray'da Kum Fırtınası Zincirleme Kazalara Neden Oldu
Aksaray’da Trafik Kazası: 2 Yaralı
Aksaray'da Uyuşturucu Operasyon

Aksaray Haberleri

Aksaray'da Kum Fırtınası Zincirleme Kazalara Neden Oldu
Aksaray’da Trafik Kazası: 2 Yaralı
Aksaray'da Uyuşturucu Operasyon
Aksaray’da Kamyon ile Otomobil Çarpıştı
Ihlara Vadisi’nde Yabancı Öğrenciler Çöp Bulamadı