Aksaray'da Öğrencilere Trafik Güvenliği Eğitimi Veriliyor

Aksaray'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında öğrencilere trafik güvenliği eğitimi vermeye başladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte hem eğitim hem de denetim faaliyetlerine ağırlık verdi. 

Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi doğrultusunda il, ilçe ve köylerdeki okulları ziyaret ederek öğrencilere trafik bilincini aşılamaya yönelik eğitimler düzenliyor.

Eğitimler sırasında öğrencilere temel trafik kuralları, trafik işaret ve levhalarının önemi, yaya geçitlerinin nasıl kullanılması gerektiği gibi konular uygulamalı olarak aktarılıyor. Ayrıca, okul servis araçlarında güvenli yolculuk ve emniyet kemeri takmanın hayati önemi gibi konulara da dikkat çekiliyor. Trafik jandarması, bisiklet kullanımıyla ilgili kuralları da öğrencilere anlatırken, reflektörlü yeleklerin önemi vurgulanıyor.

Eğitimlerin yanı sıra öğrencilere jandarma tarafından hazırlanan çocuk dergileri ve boyama kitapları hediye ediliyor. Trafik jandarması, okul çevrelerinde de denetimlerine aralıksız devam ederek öğrencilerin güvenliğini sağlama konusunda kararlılığını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Aksaray'da Kaçak Avcılara 6 Bin 582 TL Para Cezası
Aksaray'da Baba Evinde Aile Faciası
Aksaray'da Patates Kavgası Hastanede Bitti

Aksaray Haberleri

Aksaray'da Kaçak Avcılara 6 Bin 582 TL Para Cezası
Aksaray'da Baba Evinde Aile Faciası
Aksaray'da Patates Kavgası Hastanede Bitti
Aksaray Trafiğindeki Bu Görüntülere Ceza Geldi
Aksaray’da Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı