Akdeniz’de ’barış Ve Kültür Festivali’ Coşkusu Yaşandı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen ve iki gün süren "Akdeniz Barış ve Kültür Festivali", renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen ve iki gün süren "Akdeniz Barış ve Kültür Festivali", renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Akdeniz Barış ve Kültür Festivali'nin ilk gününde, yerel sanatçılar ve Roman müzik grubu sahne aldı, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgiler seslendirildi. Tırmıl Mitin Alanında stantların açıldığı etkinlikte Akdenizli kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini satma imkânı buldu. Alana akın eden yüzlerce çocuk ise kendileri için hazırlanan oyun alanlarında gönüllerince eğlendi. Kimi zaman uçurtma uçuran küçük çocuklar, kaydıraktan kaydı, halat çekme ve çuval yarışmasına katıldı, pamuklu şeker ikramıyla unutulmaz dakikalar yaşadı.

"Akdeniz, kültür ve sanatın merkezi olacak"

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Akdeniz'i kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi yapacaklarını söyledi. Herkesin güzel anılar biriktireceği bir festival düzenlediklerini kaydeden Sarıyıldız, "Her sene tekrar etmek istediğimiz bir festival olacak. Tabi bu alan geçmişte çok miting gördü. Burada yapacağımız peyzaj değişikliği ile yeşilliklerin, spor etkinliklerinin, kültür festivallerimizin merkezi yapacağız. Bir halklar, kültürler ve renkler mozaiği olan Akdeniz, burada barış ve kardeşlik mesajları verecek, barış ve kardeşlik adına halaylar çekecek. Daha önce Esenli'de Üzüm Şenliği, Bağlarbaşı'nda İncir Festivali düzenledik. Mahalleli bundan çok memnun kaldı. Dileriz ki Özgürlük, Şevket Sümer, Hal, Güneş, bu mahallelerimiz de memnun kalır ve bu etkinliğimizi her sene düzenleriz" dedi.

Sağanak yağmur, festival coşkusuna engel olamadı

Alanda kurulan stantları tek tek gezen protokol üyeleri, el emeği göz nuru eserlerini satan kadınlarla sohbet edip, alışveriş yaptı, çeşitli ikramların tadına baktı. Sarıyıldız, tantuni, döner ve gözleme tezgâhına geçerek hünerlerini sergiledi.

Festivalin ilk günü sahne alan Roman Müzik Grubu Cevher, seslendirdiği hareketli parçalarla alanı coşturdu. Ardından yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan Ozan Ramazan Eren de Kürtçe ağıtlarla meydanı dolduran vatandaşları duygulandırdı. Akdeniz Barış ve Kardeşlik Festivali, ikinci gününde ise sağanak yağışa rağmen devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Otomobil, Muayene Sırasındaki 3 Araca Çarptı: 2 Yaralı
Mersin’de Hemşire Ve Doktorun Darp Edilmesi Protesto Edildi
Mersin’de Güzellik Merkezleri Denetlendi
Mersin’de Düzenlenen ’38. Uluslararası Briç Festivali’ Sona Erdi
Gökçetaş'ın Yardımına Orman Bölge Müdürlüğü Yetişti