Akdeniz Üniversitesi’nde Kuşaklararası Spor Etkinliği

Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen “Kuşaklararası Spor Etkinliği” ile gençler ve yaşlılar bir araya gelerek egzersiz yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAÇUMER) ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında “Kuşaklararası Spor Etkinliği” düzenledi. Etkinlik, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü bahçesinde gerçekleştirildi.

Gençler ve yaşlılar, İl Sağlık Müdürlüğü Fizyoterapisti Fzt. Şule Özbaykaya rehberliğinde egzersiz yaptı. Egzersizlerin ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen sağlık ekibi, katılımcılara karbonmonoksit ölçümü, sağlık bilgilendirmesi ve diyetisyen kontrolü gerçekleştirdi.

Sporun Önemi Vurgulandı
Etkinlikte konuşan Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül, sporun aktif ve sağlıklı yaşlanma konusundaki önemine dikkat çekti. Yaylagül, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle sadece yaşlılarımızı onurlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda nesiller arası bir bağ kurarak aktif ve sağlıklı yaşlanma konusuna dikkat çekiyoruz. Spor, bu süreçte kilit bir rol oynuyor” dedi.

Yaşlanma Yeni Bir Başlangıçtır
Prof. Dr. Yaylagül, yaşlanmanın bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Bugün burada hep birlikte spor yaparak gençlerimize yaşam boyu süren bir hareketliliğin ne kadar değerli olduğunu gösteriyoruz. Unutmayalım ki yaşlanma bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Bu yeni başlangıç, sağlıklı, aktif ve katılımcı bir yaşam sürmekle mümkündür” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

İlgili Haberler

Antalya'da 100 Suç Kaydı Bulunan Şahıs Yakalandı
Fitch Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kredi Notunu Yükseltti
Antalya’da Kurallara Uymayan Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı

Antalya Haberleri

Karısını Av Tüfeğiyle Öldürüp Aynı Silahla İntihar Etti
Serik'te Hortum ve Sağanak Tarım Arazilerine Zarar Verdi
Serik'te Yıldırım Çarpması Sonucu Genç Hayatını Kaybetti
Alanya'da Denizde Üç Ayrı Hortum Oluştu
Manavgat Belediyesi Yeni Yemekhanesini Hizmete Açtı