Niğde TEKNOPARK'ta Üretilen Yüksek Performanslı El Feneri Dünya Standartlarında

Niğde TEKNOPARK'ta Üretilen Yüksek Performanslı El Feneri Dünya Standartlarında

Niğde TEKNOPARK'ta geliştirilen yüksek performanslı el feneri, askeri şartlara uygunluk ve uzun ömürlülük özellikleriyle dikkat çekiyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü mezunu girişimci Kadir Emrah Demiç, Niğde TEKNOPARK A.Ş.'de kurduğu firmasında askeri şartlara uygun, uzun ömürlü ve ekstrem hava koşullarına dayanıklı bir el feneri geliştirdi. Geliştirilen bu fener, ışığın yüzde 96'sını yansıtma kapasitesiyle dikkat çekiyor.

El Fenerinin Özellikleri
Yüksek ışık şiddeti ve geniş odak özellikleriyle dikkat çeken prototip el feneri, silahlarda da kullanılabiliyor. Demiç, projede özellikle ısınma, yansıtma ve elektronik kartta verim düşüklüğü gibi sorunlara çözüm bulmayı hedeflediğini belirtti. Diğer ürünlerde ışığın yüzde 90'ının dışarı aktarılabildiğini, ancak bu üründe yansıtma oranının yüzde 96'ya çıkarıldığını ifade etti. Ayrıca ürün, yüzde 85 yerli malzemelerden üretildi.

Performans ve Dayanıklılık
Demiç, el fenerinin uzun çabalar sonucu daha geniş odaklı ve uzun menzilli olarak üretildiğini, askeri şartlara uygun ve dayanıklı bir ürün elde ettiklerini söyledi. Ürünün 1 saat 54 dakika kesintisiz ve aynı parlaklıkta çalışabildiğini belirterek, "El fenerinin silahlarda kullanımı için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Parça çizimlerini yaptık, yaklaşık altı ay içinde bu parçayı da üretebileceğiz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu'nun Açıklamaları
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü ve Niğde TEKNOPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, mezun girişimci Demiç’i dünya standartlarının üstünde bir ürün geliştirdiği için tebrik etti. Ürünün yüzde 85'inin yerli olmasının, üniversite ve Niğde TEKNOPARK A.Ş. için gurur verici olduğunu ifade eden Uslu, "Anadolu'nun yükseköğretim ve bilimde parlayan yıldızı üniversitemiz, birçok alanda öncü yönüyle çalışmalarını sürdürüyor. Mezun girişimcimizin üniversitemiz Niğde TEKNOPARK A.Ş. bünyesindeki firmasında ürettiği bu ürün de ar-ge ve teknoloji alanlarındaki güçlü ve öncü konumumuzun somut bir göstergesi" dedi.

Askeri Şartlara Uygunluk
Rektör Uslu, el fenerinin -40 ile 60 derece sıcaklık aralığında çalışabildiğini ve yaklaşık iki saat kesintisiz ve yüzde 100'e yakın performansla çalışabildiğini vurguladı. Ürünün çok yakında seri üretime geçeceğini belirtti.

Niğde Teknopark’ta Yüksek Verimli El Feneri Geliştirildi

Niğde Teknopark’ta Yüksek Verimli El Feneri Geliştirildi

Niğde Teknopark’ta Yüksek Verimli El Feneri Geliştirildi

Niğde Teknopark’ta Yüksek Verimli El Feneri Geliştirildi

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber