MESKİ, Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri Projelerinin 2. Etabını Tamamladı

MESKİ, Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri Projelerinin 2. Etabını Tamamladı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri (GES) projelerinin 2. etabını tamamladı.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri (GES) projelerinin 2. etabını başarıyla tamamladı. Bu çalışma ile toplamda 7 tesisin elektrik enerjisi ihtiyacı, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılanacak. İlk etap ile birlikte, yaklaşık 2 bin 513 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına eşdeğer enerji sağlanmış olacak.

MESKİ, doğa dostu projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İlk etapta 3 tesisin enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayan kurum, şimdi de 2. etapta 4 yeni tesisin enerji ihtiyacını güneş enerjisi ile sağlamayı hedefliyor. Makine İkmal, Toroslar D4, Toroslar D5 ve Karaduvar Atık Su Arıtma Santralleri'nde kullanılan 550 W'lık paneller ile yaklaşık 870 konutun yıllık elektrik ihtiyacına eşdeğer, 2 milyon 400 kilowatt saat elektrik üretimi öngörülüyor. Ayrıca, 1. ve 2. etapta yapılan santrallerle birlikte toplamda 3 bin 400 ton karbondioksit salınımı da engellenmiş olacak.

MESKİ'nin Güneş Enerjisi Kullanımı
MESKİ'nin toplam kurulu gücünün yüzde 5'i güneş enerjisinden karşılanıyor. İlk etapta gerçekleştirilen santraller ile kurulu gücün yüzde 3'ü, 2. etapta ise yüzde 2'si güneş enerjisi ile sağlanmakta. Toplamda 7 santral, MESKİ'nin enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamak için çalışıyor.

MESKİ Elektrik Merkezleri Dairesi Başkanı Hasan Apçin, projenin detaylarını paylaşarak, "Karaduvar Atık Su Arıtma Tesisi havuz üstü GES projesi, Türkiye'de bu alanda yapılan ikinci proje. Toplam 4 farklı lokasyonda devreye aldığımız 2. etap projemiz kapsamında bulunan Karaduvar Atık Su Arıtma Tesisi, 0.99 mWp güce sahiptir. Böylece, ilk etap ile birlikte yaklaşık 2 bin 513 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına eşdeğer enerji, güneş enerjisi ile sağlanacak," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Meski, 7 Tesisin Elektrik Enerjisi İhtiyacını Güneşten Karşılıyor

Meski, 7 Tesisin Elektrik Enerjisi İhtiyacını Güneşten Karşılıyor

Meski, 7 Tesisin Elektrik Enerjisi İhtiyacını Güneşten Karşılıyor

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber