Mersin Osb Demiryolu İle Limana Bağlanacak
MTOSB Başkanı Sabri Tekli: "OSB'yi Limana Bağlayan Demiryolu ve Kara Terminali Projeleri Başlatıldı"
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, düzenlediği basın toplantısında OSB’nin mevcut ve planlanan projeleri hakkında bilgi verdi. OSB'yi Mersin Uluslararası Limanı’na (MIP) bağlayacak olan demiryolu hattı projesinin devreye gireceğini belirten Tekli, bu hat üzerinden 250 bin metrekarelik gümrüklü bir kara terminali kuracaklarını açıkladı. Tekli, "Sanayicimizin ürettiği veya getirdiği konteynerleri bölgemizde depolayabilmek için önemli bir adım atıyoruz" dedi.
Ayrıca OSB’de eğitime yapılan yatırımlara dikkat çeken Tekli, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gördüğü büyük ilgiden sonra 24 derslikli bir yeni okulun inşasına başlayacaklarını belirtti. Yeni okulun, OSB'nin 2. ve 3. bölgelerinde yer alacağı açıklandı.
Savunma sanayisinde de kısa sürede büyük gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Tekli, OSB’nin büyümeye devam ettiğini ve bu süreçte hiç kredi kullanılmadığını, tüm projelerin kendi kaynaklarıyla finanse edildiğini vurguladı.
5bölgeye ilişkin çalışmalara da değinen Tekli, Sanayi Bakanlığı’ndan onay alındığını, Tarım Bakanlığı’ndan da olumlu geri dönüşlerin geldiğini belirtti. Kamulaştırma sürecinde büyük sorunlar beklemediklerini ve 5. bölgenin hızlı bir şekilde faaliyete geçeceğini söyledi. 4. bölge içerisinde dünyanın en büyük düz çam fabrikasının kurulacağını ekleyerek, bölgenin sanayi alanında büyük bir kalkınma yaşadığını ifade etti.
"Hedefimiz 50 bin istihdam"
Mersin OSB dışında il genelinde 7 OSB daha bulunduğunu hatırlatan Tekli, şöyle devam etti; "Mut, Anamur, Silifke, Erdemli, Tarsus, TÜİOSB. Hepsinin çalışmaları devam ediyor. Önemli olan Mersin'e kaynak kazandıran, üretim yapan sanayilerin kurulması, Mersin'in yapısına muhakkak fayda verecektir. Biz de 5. bölge onaylandıktan sonra 6.'sının çalışmalarına başlayacağız. Bakanlığımızın hedefinde, Türkiye'deki OSB yapılanmasını iki katına çıkarmak. Bizim hedefimiz de 5. bölge tamamlandığında 50 bin istihdam oluşturmak. Yani 50 bin çalışanı burada görmek istiyoruz. Tabii teknoloji gelişiyor. İtfaiye teşkilatımızı da güçlendirdik. Bölgedeki yangınlar en geç 4 dakikada müdahalemiz söz konusu. 4 dakikayı geçmiyor. Tabi her şeyin başında yangının başında müdahale etmek önemli. Biz buna dron teknolojisini eklemek için çalışan firmalarla iş birliği yapıyoruz. Yangına donlarla müdahaleyi planlıyoruz."
"5. bölgeyi yüksek montanlı firmalara vermek için sabırsızlıkla bekliyorum"
Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın da meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Tekli, "Özellikle havaalanından sonra bölgeye talep gün geçtikçe artıyor. Büyük firmalar geliyor. 5. bölgeyi tamamen, en az 50 bin metrekare olmak üzere yüksek montanlı firmalara vermek için sabırsızlıkla bekliyorum. Bölgedeki tüm sanayicilerimizden fazlasıyla memnunum. Yani hepsi burada yarış yapıyor, üretim hızını artırıyor. Kaybettiğimiz fabrika yok. İnşallah kaybetmeyiz, çünkü sanayicilerimizi Allah yanımızdan eksik etmesin. Biz de bu uğurda sürekli yanlarınızdayız. Her sene yurt dışına çıkmalarına öncülük ediyoruz. Mersin'de sanayinin büyümesi, limanın büyümesi, havaalanının uluslararası olması, artık her türlü imkanlarımız var. Bunları iyi değerlendirmek ve iyi konuşmak lazım" dedi.
Toplantıda, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölge Müdürü Halil Yılmaz da bölgenin genel durumu ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.
HABERE YORUM KAT