Konya'da Çöpte Bulunan Kedi, Yeni Sahibiyle Sıcak Yuvaya Kavuştu

Konya'da Çöpte Bulunan Kedi, Yeni Sahibiyle Sıcak Yuvaya Kavuştu

Konya'da çöp konteynerinde poşet içerisinde bulunan kedi, Ceylan Atilla tarafından sahiplenildi ve "Zeyna" ismini aldı.

Konya'nın Karatay ilçesi Erenler Mahallesi'nde, çöp konteynerinde poşet içerisinde bulunan bir kedi, bulan kişinin sosyal medyada paylaşması sayesinde sıcak bir yuvaya kavuştu. Çöp atmaya çıkan bir vatandaş, ağzı bağlı su dolu bir poşet içerisinde kedi buldu ve kediyi kurtararak sosyal medyada paylaştı. Paylaşımı gören Ceylan Atilla, kediyi sahiplenerek tedavisini başlattı.

Kediye Sıcak Bir Yuva
Bayan kuaförü olan Ceylan Atilla, bulduğu kediye "Zeyna" ismini verdi ve iş yerinde bakımını üstlendi. Atilla, "Sahiplendiğim kediye Zeyna ismini verdik. Kediyi bir çöp poşetinin içerisine koymuşlar, içerisinde de su vardı. Resmen ölmesi için poşetin ağzı da sıkı sıkı bağlıydı. Bu şekilde çöp konteynerine atmışlar. Bir vatandaşımız bulmuş ve sosyal medyada paylaşmış. Benim daha önceden de sokaktan bulduğum kedi var. Bu paylaşım üzerine onu yanına aldım. Şimdi çok hasta, tedavi görüyor" dedi.

Kahraman Kedi Zeyna
Ceylan Atilla, Zeyna'nın bulunma hikayesinden dolayı bir kahraman olduğunu belirtti. Atilla, "Zeyna bulunma hikayesinden kaynaklı kahraman oldu. Şimdi tedavisi sürüyor, inşallah yaşar. Hasta, sürekli 40 derece ateşi var. Ateşi düşmüyor, iğne yaptırmaya gideceğiz" dedi. Atilla, Zeyna'nın hayatta kalma mücadelesinden ilham alarak bu ismi verdiklerini söyledi.

Hayvanseverlere Çağrı
Atilla, vatandaşlara hayvanlar için daha duyarlı olmaları çağrısında bulunarak, "Vatandaşlarımızın kedi evleri, kedi mamaları vermek için özellikle kış aylarında bu hayvanlara yardımcı olma konusunda duyarlı olmaları iyi olur. Hepsini evimize tabii ki alamayız ama en azından duyarlı olursak ve iş yeri ve evlerimizin önüne elimizden geldiği kadar su kabı, yemek kabı veya kedi evleri koyarsak bu hayvanlar da daha sağlıklı yaşarlar" şeklinde konuştu.

Kediyi Çöpe Atan Kişiye Sesleniş
Atilla, kediyi bu şekilde bırakan kişiye de seslenerek, "Bu kediyi bu şekilde bırakan kişiye çok şey söylemek isterim ama zamanı değil. Sadece şunu söylemek isterim, her insan yaşattığını yaşamadan ölmez derler" ifadelerini kullandı.

Vicdansızlığa Rağmen Şefkat İle Hayata Tutundu

Vicdansızlığa Rağmen Şefkat İle Hayata Tutundu

Vicdansızlığa Rağmen Şefkat İle Hayata Tutundu

Vicdansızlığa Rağmen Şefkat İle Hayata Tutundu

Vicdansızlığa Rağmen Şefkat İle Hayata Tutundu

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber