Konya'da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Islah Çalışmaları Sürüyor

Konya'da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Islah Çalışmaları Sürüyor

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da yaklaşık 8.3 milyon dekar alan mera alanı olarak kullanılıyor.

Konya'da yaklaşık 8.3 milyon dekar alan mera olarak kullanılıyor ve bu meralar hayvan yetiştiriciliğine önemli katkılar sağlıyor. Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, mera alanlarında yapılan ıslah çalışmaları ile kaba yem bitkisinin üretildiğini ve küçükbaş hayvancılık için büyük destek sağlandığını belirtti. Seçen, "Konya’da 3 milyon 50 bin civarında küçükbaş hayvan var. Mera ıslah projeleri sayesinde meraların ot verimi artırılırken, yem bitkisi tohumu dağıtarak kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

Konya genelinde 8 farklı mahallede uygulanan mera ıslah projeleriyle, vejetasyonu zarar görmüş alanlar uygun bitkilerle yeniden dolduruluyor. Seçen, Konya'nın küçükbaş hayvancılığa elverişli olduğunu ve bu çalışmalara hızla devam ettiklerini belirtti.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, meraların hayvancılık için büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Seçen, "Meralarımız bizim için çok kıymetli. Bu alanlar, hayvan otlatma açısından işletmelere büyük katkı sağlıyor. Kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılayarak işletmelerin karlılığını artırıyor" dedi. Ayrıca, bu alanların zarar görmemesi için dikkatli kullanılmasını gerektiğini vurgulayan Seçen, üreticilere meraların vejetasyonuna zarar vermemeleri çağrısında bulundu.

Seçen, devam eden mera ıslah projeleri kapsamında sıvat (hayvan su içme oluğu) yapımı, bitkilendirme çalışmaları ve tohum dağıtımı gibi önlemlerle meraların sürdürülebilir kullanımını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. "Meralar hepimizin ortak değeri ve hayvancılığımız için çok önemli. Hep birlikte bu alanları korumalıyız" dedi.

Konya’da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Hayvancılığa Büyük Destek

Konya’da 8.3 Milyon Dekar Mera Alanında Hayvancılığa Büyük Destek

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber