KMÜ’de Yaz Kur'an Kurslarındaki Eğitim Niteliği Tartışıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ‘Yaz Kur’an Kurslarında Eğitimin Niteliği, Problemler ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ düzenlendi.
KMÜ İslami İlimler Fakültesi ile Karaman İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen çalıştaya İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar ve Karaman İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci’nin yanı sıra üniversite ve il müftülüğü personeli ile öğrenciler katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan çalıştay açılış konuşmaları ile devam etti.
KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Başkonak, İslami İlimler Fakültesi ve Karaman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen çalıştayın hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, “Böyle bir çalıştay düzenliyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kurumlar olarak yaptığımız çalışmalarda güzel bir ahenk yakalayarak verimli işbirlikleri ortaya çıkarıyoruz. Hayatı anlama, tanıma, anlamlandırma adına alana personel yetiştirmek en büyük gayemiz. Bu amaçla çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada da işin mutfağında olan kişilerle birlikte sorunları tespit ederek bu sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız.” dedi.
İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar ise düzenlemiş oldukları çalıştayda öncelikle problemleri tespit etmeye çalışacaklarını belirterek şunları söyledi: “Düzenlemiş olduğumuz çalıştay, öğrencilerimizin geleceğe nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bize çözüm önerileri sunacaktır. Çalıştay da dört ana tema üzerinde duracağız. Bizim temel fonksiyonumuz camiler ve Kur’an kurslarıdır. Kurslardaki öğrenme ve öğretme niteliği çok önemli. Geçmiş değil gelecekten bahsetmeliyiz. Çalıştayın verimli olacağına inanıyor ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”
Karaman İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci de bütün gayretlerinin gençler üzerine kurulduğunu söyleyerek, “Mühim olan neslimizi devam ettirecek yavrularımıza en güzel hizmeti verebilmek. Sosyal hayatımız içerisindeki Kur’an kursları, İslam âleminin ve Müslümanların içinde bulunduğu durum bizim de meselemiz olmalı. Bu çalıştay ile geleceğimiz olan gençler için fikir ve görüşler ortaya çıkacaktır. Emeği geçen hocalarımıza ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Çalıştay, açılış konuşmalarının ardından gün boyu süren oturumlarla devam etti. Oturumlarda; Kur’an kursalarının idari, fiziki, yönetim ve organizasyon faaliyetleri, öğrenme ve öğretme süreci, öğretmen niteliği ve yetkinliği, öğrenci niteliği ve sosyal çevresi olmak üzere dört ana tema üzerinde duruldu. Çalıştay süresince bahsi geçen temalar kapsamında beklentiler, hedef ve çözüm önerileri din eğitimi uzmanları ile birlikte irdelendi.
Çalıştay, kapanış ve değerlendirme toplantısı ile son buldu.
HABERE YORUM KAT