Karaman’ın Ayrancı İlçesinde Deprem Paniği

Karaman’ın Ayrancı İlçesinde Deprem Paniği

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 14 Temmuz 2024 tarihinde küçük çaplı bir deprem meydana geldi.

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, deprem saat 19:37:40'da gerçekleşti. Depremin büyüklüğü 1.8 olarak ölçüldü ve yerin 12.25 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Depremin merkez üssü Ambar Köyü yakınları oldu. Ayrancı ilçesi sınırları içinde gerçekleşen bu deprem, çevre yerleşim yerlerinde de hissedildi. En yakın yerleşim yerleri arasında Ambar (8.67 km), Kavuklar (9.97 km), Tatlıkuyu (11.94 km), Kaleköy (12.46 km) ve Böğecik (12.54 km) bulunuyor.

Her ne kadar depremin büyüklüğü küçük olsa da, bölgedeki vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşandı. Yetkililer, depremin herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını bildirdi. Vatandaşların bu tür doğal olaylara karşı her zaman hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

 

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber